Jaarbeurs Utrecht

Munckhof schaft 23 Toyota PROACE taxibussen aan

Munckhof heeft 23 exemplaren van de 9-persoons taxibus Toyota PROACE SHUTTLE aangeschaft. De keuze voor dit voertuig, dat ook te bewonderen is op taxi Expo 2019, werd onder meer gebaseerd op de lage CO2-uitstoot en de rijeigenschappen.

Het vervoerbedrijf heeft zijn hoofdkantoor in het Limburgse Horst staan, maar is vanuit 23 vestigingen landelijk actief. Met een vloot van zo’n 1.400 voertuigen worden dagelijks ruim 30.000 personen vervoerd. Binnen dat wagenpark is het merk Toyota nieuw. Voor Munckhof gaat het dan ook om een weloverwogen aankoop, legt Eric van den Munckhof uit.

“Toyota sluit perfect aan bij onze wensen en eisen. De CO2-uitstoot van de PROACE SHUTTLE is erg laag waardoor de taxibus goed past bij de duurzaamheidscriteria die wij hanteren. De rijeigenschappen zijn uitstekend en bovendien was de deal heel aantrekkelijk. Toyota is nieuw in ons wagenpark maar we hebben vertrouwen in een uitstekende samenwerking.”

Hoge eisen aan het wagenpark

Ook de betrouwbaarheid en kwaliteit van Toyota speelden een belangrijke rol in de keuze voor de PROACE SHUTTLE. Van den Munckhof: “Een goed en betrouwbaar wagenpark is essentieel voor onze goede service. Als de voertuigen niet goed zijn, merkt de reiziger dit direct in onze dienstverlening. We stellen daarom hoge eisen aan ons wagenpark.”

Tekst loopt door onder de foto

De 9-persoons taxibus beschikt over zuinige D-4D-motoren met 75kW/102 pk, 88kW/120 pk/, 110kW/150 pk of 131kW/177 pk. “Met zijn ruime inzetbaarheid is de Toyota Taxi de slimme keuze binnen het groepsvervoersegment”, aldus de fabrikant. De PROACE SHUTTLE scoort bovendien de maximale veiligheidsscore van vijf sterren in de crashtest van het gerenommeerde Euro NCAP. Een automatische transmissie is leverbaar.

Uitgebreide uitrusting

De aanschaf van de Toyota PROACE SHUTTLE taxibussen is inclusief 3 jaar/100.000 km fabrieksgarantie, een RDW-taxikeuring en Toyota Full Service met een vaste contactpersoon bij de dealer, de Toyota Bedrijfswagen Champion. De uitrusting is zeer uitgebreid met onder meer airconditioning, cruise control, een glazen panoramadak en een volledig vlakke kunststof vloer. De efficiënte en krachtige Euro 6.2-motoren behoren met een gemiddeld verbruik van minimaal 4,8 l/100 km tot de zuinigste in hun klasse. De bagageruimte bedraagt maximaal 1.300 liter (Long-uitvoering, tot aan dak).

De 23 taxibussen werden aangeschaft bij Toyota-dealer Oostendorp in Venray, zowel vanwege het prettige contact als de goede regionale spreiding van deze dealer met diverse vestigingen. Op Taxi Expo 2019 zal ook een exemplaar van de Toyota PROACE SHUTTLE aanwezig zijn. De vakbeurs vindt plaats op donderdag 10 oktober in Expo Houten. Deelname is gratis voor mensen die werken bij taxibedrijven of overheden. Aanmelden kan via onderstaande knop.

Registreren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Meer nieuws

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›