Veilig naar de vakbeurs

Geüpdatet op 17 augustus

Na de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge op 13 augustus hebben we bevestiging gekregen dat Taxi Expo ’21 en het Nationaal Congres Contractvervoer ’21 door kunnen gaan. Wij kijken ernaar uit u weer te verwelkomen tijdens Taxi Expo ’21! Er gaat niks boven de kracht van fysieke verbinding in deze uitdagende tijden. Uiteraard organiseren wij Taxi Expo en het Nationaal Congres Contractvervoer op een veilige en verantwoorde manier. De veiligheid van al onze bezoekers en personeel staat voorop. Hieronder leest u welke maatregelen er genomen worden tijdens de beurs en het congres.

registreren

Taxi Expo

De Taxi Expo beursvloer valt onder de categorie doorstroomlocatie. Voor Taxi Expo geldt daarom een uitzondering op de regels voor evenementen.

 • Voor (zakelijke) evenementen in doorstroomlocaties, waarbij publiek kort in dezelfde ruimte is en er geen vaste zitplaatsen zijn, geldt een uitzondering op regels voor evenementen. Hiervoor is geen coronatoegangsbewijs nodig. Wel zullen we een gezondheidscheck doen bij binnenkomst.
 • De bezoekersnorm is voor dit evenement is 1 bezoeker per 5m2 (met onderling 1,5 meter afstand).
 • De organisator zorgen dat bezoekers zich gemakkelijk kunnen houden aan de 1,5 meter afstand via crowdcontrol en werken met gescheiden bezoekersstromen. De gangpaden, stands en congreszalen zijn allemaal ingericht zodat u als bezoeker altijd anderhalve meter afstand kunt houden. Gun elkaar de ruimte en zorg dat deze afstand ook wordt gewaarborgd.

Bron: Rijksoverheid

Nationaal Congres Contractvervoer

Voor deelname aan het Nationaal Congres Contractvervoer zullen we u wel vragen om een coronatoegangsbewijs middels de Corona Check App. Op deze manier kunnen wij u als bezoeker en onze eigen medewerkers in een nog veiligere omgeving ontvangen. U krijgt toegang tot het congres met één van onderstaande bewijzen:

 • Vaccinatiebewijs:
  Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Voor het vaccin van Janssen geldt dat deze vanaf 28 dagen geldig is. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
 • Herstelbewijs
  Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
 • Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit. Zelftesten vallen hier niet onder en geven geen toegang tot het congres.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u een uitgebreide checklist van welke stappen u moet nemen om een coronatoegangsbewijs te krijgen. Meer informatie over de Corona Check App is te vinden op www.coronacheck.nl. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met de helpdesk via 0800-1421 (gratis).

(Bron: Rijksoverheid)

Het is belangrijk dat we deze maatregelen met elkaar in acht nemen. De maatregelen zijn gekozen om de veiligheid te garanderen, maar maken het tegelijkertijd heel goed mogelijk om het beursbezoek, de kennisoverdracht en het netwerken optimaal te laten plaatsvinden. Uiteraard houden we de ontwikkelingen nauw in de gaten en passen we de maatregelen aan naar de omstandigheden.