Hyundai IONIQ Electric voor het eerst aan taxisector getoond

Snel opladen, ver rijden, nooit meer tanken en geen enkele emissie. Daar zet Van Mossel op in met de Hyundai IONIQ Electric, die op Taxi Expo ’21 aan de Nederlandse taxibranche wordt gepresenteerd. Het nieuwe voertuig heeft een emissievrij rijbereik tot 311 kilometer.

Met zijn ranke postuur en vloeiende, coupé-achtige lijnen is de Hyundai IONIQ Electric zorgvuldig geoptimaliseerd voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Met de lage luchtweerstand van slechts 0,25 behoort deze Hyundai tot de meest aerodynamische modellen in zijn klasse. Het ontwerp is geüpgraded met nieuwe designelementen die de verfijnde look versterken. De carrosserie biedt superieure veiligheid dankzij de innovatieve toepassing van lichtgewicht aluminium en geavanceerd staal met een hoge carrosseriestijfheid.

De nieuwe batterij biedt 38,3 kWh en heeft daarmee 36 procent meer capaciteit. De zeer efficiënte lithium-ion-polymeerbatterij voedt de elektromotor die 100 kW (136 pk) vermogen levert. De acceleratie is bliksemsnel dankzij het koppel dat direct vanuit stilstand beschikbaar is. De praktische vijfpersoonssedan accelereert daardoor van 0 naar 100 km/u in slechts 10,2 seconden.

Rust en veiligheid
Chauffeurs genieten van gemoedsrust en meer veiligheid met een breed scala aan geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen, die zijn samengebracht onder de noemer Hyundai SmartSense. De Hyundai IONIQ Electric kan worden bediend met smartphone of met je stem, want Hyundai Bluelink brengt naadloze connectiviteit rechtstreeks in de IONIQ Electric, met een breed scala aan functies die het autorijden een stuk gemakkelijker maken. Zo kan bijvoorbeeld het rijbereik en de status van de batterij in de app worden bekeken of alvast de Climate control op de gewenste temperatuur worden ingesteld als de auto aan de lader staat.

In 54 minuten 80% opgeladen
Zowel thuis of onderweg is het opladen van de Hyundai IONIQ Electric is heel eenvoudig. Afhankelijk van de netaansluiting thuis of het type snellaadstation waartoe toegang is, geeft de IONIQ Electric een scala aan flexibele mogelijkheden met diverse kabelsets en stekkers beschikbaar voor allerlei soorten opladen. Onderweg opladen brengt ook geen zorgen mee. LIVE Services leidt chauffeurs namelijk naar de oplaadstations langs de route. Bij aansluiting op een snellader is de accu in 54 minuten tot 80 procent van zijn capaciteit op te laden. Via een laadstation van 50 kW bedraagt de laadtijd 57 minuten. Het geavanceerde batterijmanagement geeft de controle over de oplaadmomenten. Met de mogelijkheid om het opladen te programmeren, kan zelf worden bepaald wanneer het opladen in budget of agenda past.

Als deelnemer van de Taxi Expo biedt Van Mossel een extra scherpe aanbieding aan. De volledig Hyundai INONIQ Electric met 311 km actieradius vanaf maar liefst € 22.900,00 excl. BTW (zolang de voorraad strekt). Vraag naar de voorwaarden tijdens de Taxi Expo of maak uw belangstelling al eerder kenbaar. Van Mossel beantwoordt graag alle vragen over elektrisch rijden en de voordelen hiervan.

Van Mossel is op 16 september te vinden bij stand 4.201. Deelname aan Taxi Expo ’21 in Expo Houten is in de meeste gevallen gratis.

Hyundai Inoniq

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›