Kia Optima Sportswagon prikkelt zintuigen 
taxichauffeurs tijdens Taxi Expo 2016

Kia Optima SportswagonKia presenteert tijdens de Taxi Expo in Houten, de jaarlijkse beurs voor de taxibranche, zijn eerste stationwagon in het D-segment: de nieuwe Optima Sportswagon. Voor de taxibranche is de Optima Sportswagon een interessant aanbod. Niet alleen door de rijke standaarduitrusting, de scherpe prijsstelling en het ruime interieur, ook door het comfort en de zuinige dieselmotor.

Kia levert de Optima Sportswagon standaard met onder meer 7” touchscreen navigatie en TomTom Live Services, een achteruitrijcamera, parkeersensoren vóór en achter en cruise control met snelheidsbegrenzer – zaken die van belang zijn voor taxichauffeurs. Verder is de Optima Sportswagon bijzonder ruim. Zelfs passagiers met een lengte van 1,90 meter en meer kunnen achterin comfortabel zitten. En de bagageruimte van 553 liter (VDA-norm) biedt volop ruimte voor de bagage van alle passagiers.

Efficiënte en soepele dieselmotor

De Optima Sportswagon is leverbaar met een efficiënte en soepele viercilinder 1.7 CRDi-dieselmotor met een vermogen van 104 kW (141 pk) en 340 Nm trekkracht. De dieselmotor is verkrijgbaar in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak (€ 32.495) en met een nieuwe zeventraps DCT-automaat met dubbele koppeling (vanaf € 34.995,-).

Taxi Expo

Taxi Expo is het jaarlijks beursevenement voor de taxibranche. Dit jaar vindt het evenement plaats op woensdag 12 en donderdag 13 oktober 2016 in Expo Houten. De beurs is een actieve netwerkdag voor taxi-ondernemers en opdrachtgevers van contractvervoer, met zowel een vakbeurs als een breed scala aan interessante workshops.

Meer nieuws

Taxi Expo gaat niet door; Congres Contractvervoer volledig online

Taxi Expo 2020, dat op de agenda stond voor donderdag 8 oktober, gaat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door. Het Nationaal Congres Contractvervoer gaat wel door, zij het volledig online.

‘Nieuw boekingsplatform helpt klanten weer de taxi in’

Korton Software wil graag de klanten en relaties weer eens zien op Taxi Expo en heeft bovendien allerlei ontwikkelingen te melden. WinTax en Korton Regie kregen flinke updates en het nieuwe boekingsplatform Traveller Connect moet helpen om de klanten weer de taxi in te krijgen. Korton Software ziet Taxi Expo 2020 als “een mooie gelegenheid… Lees verder ›

UMS toont snelladers voor elektrische voertuigen op Taxi Expo

Urban Mobility Solutions (UMS) ontwerpt en produceert diverse lichtgewicht en volledig elektrisch aangedreven composietvoertuigen die op klantwens kunnen worden ingericht voor personenvervoer. Het bedrijf is op Taxi Expo 2020 aanwezig met de snelladers waarmee die voertuigen efficiënt opgeladen kunnen worden. De samenleving is hard op weg om vanaf 2030 klimaatneutraal en circulair te zijn. Rijkswaterstaat… Lees verder ›