Kia Optima Sportswagon prikkelt zintuigen 
taxichauffeurs tijdens Taxi Expo 2016

Kia Optima SportswagonKia presenteert tijdens de Taxi Expo in Houten, de jaarlijkse beurs voor de taxibranche, zijn eerste stationwagon in het D-segment: de nieuwe Optima Sportswagon. Voor de taxibranche is de Optima Sportswagon een interessant aanbod. Niet alleen door de rijke standaarduitrusting, de scherpe prijsstelling en het ruime interieur, ook door het comfort en de zuinige dieselmotor.

Kia levert de Optima Sportswagon standaard met onder meer 7” touchscreen navigatie en TomTom Live Services, een achteruitrijcamera, parkeersensoren vóór en achter en cruise control met snelheidsbegrenzer – zaken die van belang zijn voor taxichauffeurs. Verder is de Optima Sportswagon bijzonder ruim. Zelfs passagiers met een lengte van 1,90 meter en meer kunnen achterin comfortabel zitten. En de bagageruimte van 553 liter (VDA-norm) biedt volop ruimte voor de bagage van alle passagiers.

Efficiënte en soepele dieselmotor

De Optima Sportswagon is leverbaar met een efficiënte en soepele viercilinder 1.7 CRDi-dieselmotor met een vermogen van 104 kW (141 pk) en 340 Nm trekkracht. De dieselmotor is verkrijgbaar in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak (€ 32.495) en met een nieuwe zeventraps DCT-automaat met dubbele koppeling (vanaf € 34.995,-).

Taxi Expo

Taxi Expo is het jaarlijks beursevenement voor de taxibranche. Dit jaar vindt het evenement plaats op woensdag 12 en donderdag 13 oktober 2016 in Expo Houten. De beurs is een actieve netwerkdag voor taxi-ondernemers en opdrachtgevers van contractvervoer, met zowel een vakbeurs als een breed scala aan interessante workshops.

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›