Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt en waarom jij op hun zou moeten stemmen.

Wat ging er door jullie heen toen jullie hoorden dat je genomineerd waren voor de Taxi Innovatieprijs?

“Wij waren zeer positief verrast. Het is voor ons een uitgelezen gelegenheid om onszelf in de markt te zetten. Wij zijn blij dat Grid zo gewaardeerd wordt.”

Kunnen jullie uitleggen wat Grid precies inhoudt?

“Grid is een coöperatie. Wij hebben een applicatie die vergelijkbaar is met partijen als Uber en Bolt. Het innovatieve zit ‘m in het organisatorische gedeelte. Wij creëren namelijk een financieel motief om met elkaar samen te werken. Daarnaast creëren we een community, als het ware een thuisbasis voor chauffeurs, met een eigen dynamiek. Binnen deze community gaat het over zaken, kansen en geld verdienen. Dit doen wij samen en op een eerlijke manier. Chauffeurs zijn vaak individualistisch ingesteld. Dankzij Grid zien ze wat die saamhorigheid kan opleveren. Het is een club waar je bij hoort en waarbinnen chauffeurs samen ondernemen.”

“Het financiële motief is de kurk waar alles op drijft. Wij willen een beter inkomen voor de chauffeur organiseren. Wij werken daarom ook met veel lagere kosten. Uber vraagt 25 procent commissie aan de chauffeur en vaak zelfs hoger. Bij Grid bepalen de chauffeurs uiteindelijk zelf hoeveel commissie er wordt berekend. Momenteel is dat 15 procent.”

Jullie komen met Grid dus op voor de kleine taxiondernemer?

“Ja. Wij geven de kleine zelfstandige ondernemer de kans om met ons samen te werken. Binnen die samenwerking zorgen wij voor de technologie en de marketing. Wij zorgen voor een eigen platform waarvan zij zelf de vruchten plukken. Daarnaast vormen de chauffeurs een club, zij doen het écht samen. Dat levert een enorm verfrissende vibe op en is een bron van creativiteit en productiviteit.”

Welke diensten bieden jullie allemaal aan?

“Allereerst de Grid app, waar passagiers een rit kunnen boeken bij Grid chauffeurs. Voor organisaties is er het Business Dashboard, waarmee zij ritten kunnen boeken voor relaties en medewerkers. Dat dashboard is gekoppeld aan de Grid Taxi App, waardoor je op rekening van de zaak via de app een rit kan boeken. Voor chauffeurs is er natuurlijk de Grid driver app. Zij kunnen daarmee ritten accepteren en afrekenen.”

Wat willen jullie op korte termijn bereikt hebben?

“Voorlopig is onze focus om Grid Taxi goed in de markt te zetten. We krijgen nu al vragen van partijen om samen te werken, dus dat geeft moed. Op termijn denken we aan andere mogelijkheden om kostprijsverlagende diensten aan te bieden. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk chauffeurs aan te sluiten op ons platform. Laten we zeggen dat we richting de driehonderd chauffeurs willen groeien in de komende twee jaar. De eerste tekenen zijn in ieder geval gunstig. Wij hebben er alle vertrouwen in.”

Waarom moeten de mensen op jullie stemmen voor de Taxi Innovatieprijs?

“Wij zeggen altijd: ‘do good, get a Grid‘. Als de mensen het goede voorhebben met de maatschappij, dan is Grid de beste partij om op te stemmen. Wij nemen namelijk een positie in waarbij we weerstand kunnen bieden tegen de monopolisten. Dat komt ten goede voor zowel de chauffeur, als de passagier.”

U kunt hier uw stem uitbrengen op een van de vijf genomineerden voor de Taxi Innovatieprijs. Wilt u ook aanwezig zijn bij Taxi Expo ’22? Dat kan! U kunt zich hier registreren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Download hier het gratis Taxi Expo Magazine

Het is bijna zover: Taxi Expo ’22. In Houten komen op 6 oktober tijdens dit evenement alle belangrijke partijen in de taxibranche bij elkaar. Om alvast in de stemming te komen voor Taxi Expo ’22, hebben wij een online magazine gemaakt: Taxi Expo Magazine. In het magazine hebben wij een aantal interessante artikelen en interviews voor… Lees verder ›