Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt en waarom jij op hun zou moeten stemmen.

Wat ging er door jullie heen toen jullie hoorden dat je genomineerd waren voor de Taxi Innovatieprijs?

“Wij waren zeer positief verrast. Het is voor ons een uitgelezen gelegenheid om onszelf in de markt te zetten. Wij zijn blij dat Grid zo gewaardeerd wordt.”

Kunnen jullie uitleggen wat Grid precies inhoudt?

“Grid is een coöperatie. Wij hebben een applicatie die vergelijkbaar is met partijen als Uber en Bolt. Het innovatieve zit ‘m in het organisatorische gedeelte. Wij creëren namelijk een financieel motief om met elkaar samen te werken. Daarnaast creëren we een community, als het ware een thuisbasis voor chauffeurs, met een eigen dynamiek. Binnen deze community gaat het over zaken, kansen en geld verdienen. Dit doen wij samen en op een eerlijke manier. Chauffeurs zijn vaak individualistisch ingesteld. Dankzij Grid zien ze wat die saamhorigheid kan opleveren. Het is een club waar je bij hoort en waarbinnen chauffeurs samen ondernemen.”

“Het financiële motief is de kurk waar alles op drijft. Wij willen een beter inkomen voor de chauffeur organiseren. Wij werken daarom ook met veel lagere kosten. Uber vraagt 25 procent commissie aan de chauffeur en vaak zelfs hoger. Bij Grid bepalen de chauffeurs uiteindelijk zelf hoeveel commissie er wordt berekend. Momenteel is dat 15 procent.”

Jullie komen met Grid dus op voor de kleine taxiondernemer?

“Ja. Wij geven de kleine zelfstandige ondernemer de kans om met ons samen te werken. Binnen die samenwerking zorgen wij voor de technologie en de marketing. Wij zorgen voor een eigen platform waarvan zij zelf de vruchten plukken. Daarnaast vormen de chauffeurs een club, zij doen het écht samen. Dat levert een enorm verfrissende vibe op en is een bron van creativiteit en productiviteit.”

Welke diensten bieden jullie allemaal aan?

“Allereerst de Grid app, waar passagiers een rit kunnen boeken bij Grid chauffeurs. Voor organisaties is er het Business Dashboard, waarmee zij ritten kunnen boeken voor relaties en medewerkers. Dat dashboard is gekoppeld aan de Grid Taxi App, waardoor je op rekening van de zaak via de app een rit kan boeken. Voor chauffeurs is er natuurlijk de Grid driver app. Zij kunnen daarmee ritten accepteren en afrekenen.”

Wat willen jullie op korte termijn bereikt hebben?

“Voorlopig is onze focus om Grid Taxi goed in de markt te zetten. We krijgen nu al vragen van partijen om samen te werken, dus dat geeft moed. Op termijn denken we aan andere mogelijkheden om kostprijsverlagende diensten aan te bieden. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk chauffeurs aan te sluiten op ons platform. Laten we zeggen dat we richting de driehonderd chauffeurs willen groeien in de komende twee jaar. De eerste tekenen zijn in ieder geval gunstig. Wij hebben er alle vertrouwen in.”

Waarom moeten de mensen op jullie stemmen voor de Taxi Innovatieprijs?

“Wij zeggen altijd: ‘do good, get a Grid‘. Als de mensen het goede voorhebben met de maatschappij, dan is Grid de beste partij om op te stemmen. Wij nemen namelijk een positie in waarbij we weerstand kunnen bieden tegen de monopolisten. Dat komt ten goede voor zowel de chauffeur, als de passagier.”

U kunt hier uw stem uitbrengen op een van de vijf genomineerden voor de Taxi Innovatieprijs. Wilt u ook aanwezig zijn bij Taxi Expo ’22? Dat kan! U kunt zich hier registreren

Meer nieuws

Henk van Gelderen (AIM) pleit voor dialoog binnen taxibranche

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook het Nationaal Congres Contractvervoer plaats. Henk van Gelderen van het Aanbestedingsinstituut Mobiliteit (AIM), is een van de sprekers. Tijdens het congres wil hij een aantal zaken aan de kaak stellen. In dit interview licht hij alvast een tipje van de sluier op. “De sector heeft bijna geen vlees meer op de botten.”… Lees verder ›

Nog één maand tot Taxi Expo ’22

Over exact een maand vindt Taxi Expo ’22 plaats. In Houten komen op 6 oktober alle toonaangevende partijen binnen de taxisector bij elkaar om de laatste ontwikkelingen in de branche te bespreken.  Taxi Expo ’22 vormt daarmee de ontmoetingsplek, marktplaats en het kenniscentrum voor het zorgvervoer en straattaxibranche in Nederland. Zo organiseren wij onder meer een… Lees verder ›

Taxi Expo ‘22 staat voor de deur

Het is bijna zover: Taxi Expo ‘22. In Houten komen tijdens dit evenement alle belangrijke partijen in de taxi-sector samen. De laatste ontwikkelingen binnen de sector worden besproken: Welke technologieën gaan de sector naar een hoger niveau tillen? En hoe vergroten we de samenwerking in de branche? Een programma van hoogwaardige workshops, een netwerkborrel en… Lees verder ›