Nieuwe Nissan LEAF beleeft debuut op Taxi Expo 2017

De nieuwe Nissan LEAF zal op donderdag 12 oktober tijdens Taxi Expo 2017 voor het eerst aan het Nederlandse publiek worden getoond. De opvolger van de bestverkochte elektrische auto ter wereld heeft een bereik van 378 kilometer en is voorzien van verschillende intelligente systemen, waaronder voor autonoom rijden. Als vijfzitter met een kofferbakinhoud van 435 liter is het voertuig bovendien bij uitstek geschikt voor gebruik als taxi.

Sinds de elektrische Nissan LEAF in 2010 op de markt kwam zijn er wereldwijd al meer dan 280.000 exemplaren verkocht. De nieuwe versie is voor de autoproducent het icoon van Nissan Intelligent Mobility, de visie op hoe auto’s zich gedragen, worden aangedreven en verbonden zijn met de samenleving. Voor de rijders van deze auto moet dat resulteren in meer vertrouwen, plezier, gemak, veiligheid en milieuwinst.

Vanaf januari 2018 zal de nieuwe LEAF worden uitgeleverd. De verkoop start in oktober, waarmee Taxi Expo een uitgelezen moment is om de auto zijn Nederlandse primeur te laten beleven. Het design van de LEAF is zowel van binnen als van buiten volledig vernieuwd. In het voertuig zijn de drie speerpunten van Nissan Intelligent Mobility vertegenwoordigd: Intelligent Power, Intelligent Drive en Intelligent Integration.

378 kilometer

De e-aandrijflijn zorgt voor efficiënter energiegebruik. Bij de aandrijflijn hoort een lithium ion-batterijpakket met een grotere opslagcapaciteit en meer vermogen. Het motorvermogen is toegenomen tot 110 kW/150 pk, terwijl het koppel is verhoogd tot 320 Nm. Dit zorgt voor snelle en soepele acceleratie. Met het bereik van 378 kilometer wordt een belangrijke stap voorwaarts gerealiseerd. Het daadwerkelijke rijbereik in de praktijk varieert onder invloed van weg- en weercondities en rijstijl. Volgend jaar komt er een LEAF met een nog krachtigere motor en meer bereik op de markt.

De tweede pijler is Intelligent Driving, met in dit geval drie systemen die moeten zorgen voor meer rijplezier en veiligheid en minder stress. ProPILOT maakt het mogelijk de LEAF zelfstandig te laten rijden op een rijstrook op de snelweg. ProPILOT Park parkeert de auto op de gekozen plaats. Indien ingeschakeld neemt het systeem het sturen, voor- en achteruitrijden en remmen van de bestuurder over.

Pedaal ingedrukt

e-Pedal, het derde intelligente systeem, laat de bestuurder met één pedaal starten, wegrijden, versnellen, snelheid minderen en stoppen. Als dat pedaal wordt losgelaten door de bestuurder, zorgen regeneratie en mechanische remmen ervoor dat de auto tot stilstand komt. De auto blijft dan stilstaan, ook op steile hellingen, totdat het pedaal weer wordt ingedrukt. De vlotte respons van het e-Pedal zorgt ervoor dat bestuurders volop rijplezier ervaren als de omstandigheden dat toelaten. Het conventionele rempedaal is aanwezig, zodat de bestuurder de auto op kritische momenten extra krachtig kan afremmen.

V2G-technologie zorgt voor tweerichtingsverkeer van de energie, waardoor de LEAF geïntegreerd kan worden in het elektriciteitsnetwerk. Hier gaat het dus om de derde pijler, de verbinding van de auto met zijn omgeving. Hierdoor kunnen de auto’s ondersteuning bieden bij het verwerken van de onregelmatige, hernieuwbare energiestromen, zodat groene energie beter beschikbaar komt en voordeliger wordt. In dit systeem kunnen Nissan EV-eigenaren hun auto verbinden met het elektriciteitsnetwerk en een actieve bijdrage leveren aan de werking ervan én tegelijkertijd geld verdienen.

LEAF op Taxi Expo

De prijzen beginnen bij 34.990 euro voor de zeer luxe LEAF 2.ZERO EDITION. Die is voorzien van ProPILOT, e-Pedal, lichtmetalen 17-inchvelgen, Around View Monitor, verwarmbare stoelen en een verwarmbaar stuur. Bestellen kan per direct, de levering start in het eerste kwartaal van 2018. De nieuwe Nissan LEAF is op donderdag 12 oktober te zien tijdens Taxi Expo 2017, van 10.00 tot 18.00 uur in Expo Houten, waar ook een maatwerkofferte voor lease kan worden gemaakt. Meld je nu aan voor deelname aan Taxi Expo 2017.

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›