Volledig elektrische rolstoelbus op Taxi Expo 2018

Met de elektrische rolstoelbus van Freedom Auto Aanpassingen kunnen taxibedrijven nu al werk maken van uitstootvrij doelgroepenvervoer. De nieuwe rolstoelbus met bodemverlaging is er in drie modellen: de Citroën Jumpy SpaceTourer, de Peugeot Expert Traveller en de Toyota ProAce. Op 11 oktober is de taxibus te zien tijdens Taxi Expo 2018.

Freedom Auto Aanpassingen introduceerde zijn bodemverlaging voor deze drie automodellen in 2016. De nieuwste ontwikkeling is dat de Jumpy SpaceTourer, Expert Traveller en ProAce ook met volledig elektrische aandrijving verkrijgbaar zijn. Het batterijpakket heeft een standaardcapaciteit van 30 kWh, wat goed is voor een bereik van 150 kilometer. Met het optionele accupakket van 60 kWh kan met een volgeladen taxibus tot 300 kilometer worden gereden. De oplaadtijden van deze batterijen zijn respectievelijk 3 en 6 uur.

Onlangs spraken diverse gemeenten, vervoerders en voertuigleveranciers met elkaar af om te gaan werken aan uitstootvrij doelgroepenvervoer in 2025. Onderdeel van de afspraken is dat het aanbod in elektrische voertuigen voor dit vervoer wordt uitgebreid. Daar speelt Freedom Auto Aanpassingen met zijn elektrische rolstoelbus met bodemverlaging op in. Tijdens Taxi Expo zal Freedom Auto Aanpassingen de Peugeot Expert Traveller-versie van de elektrische taxibus laten zien.

Zes inzittenden plus rolstoelpassagier

De bodemverlaging is speciaal ontworpen voor deze drie bussen en deze biedt diverse voordelen. Zo heeft de rolstoelgebruiker een perfect zicht naar buiten; Freedom Auto Aanpassingen noemt dat de Panoramagarantie. Ook zorgt de bodemverlaging ervoor dat er een binnenhoogte ontstaat van 152 centimeter. Hierdoor kunnen vrijwel alle handbewogen en elektrische rolstoelen er in vervoerd worden. Daarnaast beschikt de bus over een eerste en tweede zitrij, waardoor er plek is voor zes inzittenden plus een rolstoelpassagier. Tenslotte is de bodemverlaging uitgevoerd in duurzaam roestvrijstaal (RVS) en bekleed met isolerend tapijt of antislip-materiaal.

Alle drie de modellen zijn ook nog steeds met dieselmotor beschikbaar. Het vermogen verschilt dan van 95 tot 180 pk. De dieselvoertuigen zijn als automaat en met handgeschakelde versnellingsbak beschikbaar.

Freedom Auto Aanpassingen is één van de meer dan veertig exposanten op Taxi Expo 2018. Deelnemers aan de beurs kunnen ook diverse workshops bijwonen en testritten maken met nieuwe taximodellen van bekende automerken. Meld je nu aan voor deelname, dit is gratis voor medewerkers van taxibedrijven en overheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›