Jaarbeurs Utrecht

Eerste workshops Taxi Expo 2019 bekend

De eerste vijf workshops van Taxi Expo 2019 zijn bekend. Deze gaan onder meer over duurzame inzetbaarheid, lokale taxiverordeningen en het beleid van de gemeente Den Haag om de taxisector uitstootvrij te maken. Taxi Expo 2019 vindt plaats op donderdag 10 oktober in Expo Houten.

De vakbeurs kent, naast een aanbod van tientallen exposanten en de Proefrit Experience, ook een programma van tenminste tien workshops waar de taxisector echt iets aan heeft. Dat aanbod wordt de komende tijd nog uitgebreid, maar de eerste vijf workshops zijn nu al definitief. De verschillende sessies zijn niet alleen gericht op zenden en ontvangen, maar juist op interactie en discussie met de taxibranche.

Duurzame inzetbaarheid

Vanuit Sociaal Fonds Taxi wordt er een presentatie gegeven over duurzame inzetbaarheid. In een tijd van grote personeelstekorten en vergrijzing van het werknemersbestand moet uitval van medewerkers meer dan ooit worden voorkomen. SFT start een project om taxibedrijven op dit gebied bij te staan.

Uitstootvrij doelgroepenvervoer in de praktijk

Tribus, Pon en PitPoint verzorgen een workshop waarbij alle aspecten van uitstootvrij doelgroepenvervoer in de praktijk worden belicht. Deze sessie is met opzet na afloop van het Nationaal Congres Contractvervoer ingepland, zodat de deelnemers aan dat congres ook deze nuttige workshop kunnen bijwonen.

Lokale varianten van de taxiverordening

Sinds 2012 hebben gemeenten de mogelijkheid om hun eigen straattaximarkt aanvullend te reguleren. Dat gebeurt ook steeds vaker, maar elke gemeente voert het taxibeleid op haar eigen manier in. Hein Maas geeft een overzicht van de verschillende varianten van de taxiverordening die daardoor zijn ontstaan.

Uitstootvrije taxi’s

Den Haag wil de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. De 800 straattaxi’s kunnen daar flink aan bijdragen. De gemeente stimuleert enerzijds de aanschaf van uitstootvrije taxi’s en anderzijds het gebruik ervan door bedrijven en instellingen. In deze workshop wordt dat beleid nader toegelicht.

Update arbeidsrecht

Arbeidsrecht is altijd in ontwikkeling en voor taxiondernemers met personeel is het belangrijk om daarvan op de hoogte te blijven. Voor het derde jaar op rij vertelt KNV-jurist Patrick Mommers aan de hand van praktijkvoorbeelden wat de belangrijkste thema’s zijn en hoe je daar als werkgever mee omgaat.

Deelname aan Taxi Expo en de workshops is gratis voor mensen die werkzaam zijn bij taxibedrijven en overheden. U kunt zich hier aanmelden voor deelname.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Meer nieuws

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›