Lexus introduceert ES op Nederlandse markt

In Nederland is de Lexus ES nieuw, maar wereldwijd is het de meest succesvolle premium sedan van dit automerk. De Lexus ES, die uitblinkt in veiligheid, comfort en betrouwbaarheid, is te bewonderen op Taxi Expo 2019, op donderdag 10 oktober in Expo Houten. 

De Lexus ES is wereldwijd de meest verkochte premium sedan van Lexus. Op de Nederlandse wegen is het een nieuwe verschijning, maar wereldwijd is het inmiddels de zevende generatie. De lange wielbasis (2.870 mm) van de Lexus ES 300h zorgt voor veel beenruimte achterin. In combinatie met de forse spoorbreedte en plaatsing van de wielen op de hoeken geeft het de ES en elegante en krachtige uitstraling. Uiteraard is het front voorzien van Lexus’ kenmerkende ‘spindle’-grille.

Veel comfort en oog voor detail zit in het DNA van Lexus en het merk laat zich hierbij inspireren door de ‘Omotenashi’-filosofie. Een filosofie die gebaseerd is op eeuwenoude Japanse tradities en inspeelt op behoeften van mensen nog voordat deze ontstaan. Als je bijvoorbeeld op de Lexus ES afloopt, licht de verlichting rondom de portiergrepen op. Ook wordt de grond onder de portieren verlicht om te voorkomen dat je bijvoorbeeld in een plas stapt. En als het regent bij het instappen, dan stoppen de ruitenwissers om degene die instapt niet nat te spetteren.

Persoonlijke assistent

Een ander voorbeeld is de airconditioning die werkt met NanoeTM-luchtzuiveringstechnologie voor de juiste luchtvochtigheidsgraad, in combinatie met de Lexus Klimaat Conciërge. Deze persoonlijke assistent zorgt ervoor dat voor elke passagier in de auto de ideale temperatuur wordt ingesteld. Als tijdens het rijden de zon aan één kant van de bestuurder naar binnen schijnt, dan past het systeem alleen aan deze zijde de luchtcirculatie aan om de temperatuur op peil te houden.

De Lexus-engineers hebben veel tijd gestoken in technieken om het geluidsniveau aan boord van de Lexus ES zo laag mogelijk te houden. Zo is bijvoorbeeld de benzinemotor met vier actieve motorsteunen opgehangen, in plaats van met de meer gebruikelijke drie motorsteunen. De voorruit en de zijruiten vóór zijn voorzien van geluidswerend akoestisch glas en in de motorruimte is gebruik gemaakt van een uitgebreid pakket akoestisch isolatiematerialen.

Volledig nieuwe motor

De Lexus ES 300h is voorzien van een volledig nieuwe, efficiënte 2,5 liter viercilinder benzinemotor (131 kW/178 pk) en is één van de meest efficiënte motoren in een productieauto. De benzinemotor wordt gecombineerd met een compacter gebouwde elektromotor (88 kW/122 pk). Deze vierde generatie zelf opladende hybride aandrijflijn heeft hierdoor een ongekend lage CO2-uitstoot vanaf 100 gr/km en een dito laag brandstofverbruik. Het totale systeemvermogen bedraagt 160 kW/218 pk en het gecombineerde verbruik bedraagt vanaf 4,4 l/100 km. Zonder dat hierbij stekker aan te pas komt.

Standaard is het verbeterde en verder uitgebreide Lexus Safety System + aan boord. Nieuw is de signalering van fietsers bij daglicht, als onderdeel van het uitgebreide Pre-Collision System (PCS). PCS is verder verbeterd en kan dankzij de verhoogde gevoeligheid en het bereik van de radar ’s nachts voetgangers beter signaleren. Lexus Co-Drive combineert Dynamic Radar Cruise Control met Lane Tracing Assist en biedt level 2 autonoom rijden waarbij de bestuurder de controle over de auto houdt. 

De nieuwe Lexus ES staat nu bij de Lexus dealer en is te bewonderen tijdens de Taxi Expo 2019. De consumentenprijzen beginnen bij 52.995 euro voor een ES 300h Business Line. Deze versie is voorzien van onder meer:

 • Automaat
 • Dual-zone Climate Control
 • Lexus Safety System+
 • 17-inch lichtmetalen velgen
 • Elektrisch schuif/kanteldak
 • Privacy glass in de achterportieren en achterruit
 • Navigatie met Lexus Connected Services
 • DAB+ tuner
 • Parkeersensoren rondom met ICS (Intelligent Clearance Sonar)
 • Achteruitrijcamera
 • NanoeTM-luchtzuivering met Lexus Klimaat Conciërge
 • Smart Entry en Start System
 • 8-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen
 • Tahara-stoelbekleding
 • Stoelverwarming op de voorstoelen
 • Easy acces functie op het stuurwiel
 • Bi-LED koplampen en LED-achterlichten
 • Alarmsysteem klasse 3
 • Akoestisch glas; voorruit en portieren vóór

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›