Expo Houten

Volvo 90-serie in de schijnwerpers op Taxi Expo 2019

Niet de auto, maar de mens staat centraal bij Volvo Cars. Dat was zo tijdens de oprichting van het merk in 1927 en dat is nog steeds zo. De Volvo S90, V90 en XC90 zijn hierbij het toonbeeld van vooruitstrevend design, innovatieve technologieën en veiligheid. Tijdens Taxi Expo vraagt het automerk aandacht voor de 90-serie, waarvan de S90 Momentum Pro Diesel al vanaf 32.500 euro beschikbaar is.

Deze serie kenmerkt zich door een rijke veiligheidsuitrusting en dynamische prestaties. Unieke details, zoals de uitvoering van de interieurafwerking, contourstoelen en optionele luchtvering, maken de S90, V0 en XC90 tot de ultieme premium auto, aldus Volvo. Met elegante lijnen, de kenmerkende Thor-dagrijverlichting en het trotse, maar niet agressieve front wordt het typische Scandinavische design benadrukt.” 

De Volvo S90, V90 en XC90 zijn verkrijgbaar met efficiënte turbomotoren of Twin Engine plug-in hybride technologie. De vermogens variëren van 140 kW (190 pk) tot 298 kW (405 pk). Dat de mens centraal staat, komt tot uiting in de complete standaarduitrusting van de 90-serie. Een 8-traps Geartronic automatische transmissie, 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel, Sensus-navigatiesysteem met 9-inch touchscreen, Adaptieve Cruise Control, Pilot Assist, verwarmbare, comfortabele voorstoelen en 18-inch lichtmetalen wielen zijn altijd standaard aanwezig. 

Veiligheid bestuurder en omgeving

“Een Volvo staat voor 100 procent veiligheid. In 2020 mogen er geen doden of zwaargewonden meer vallen in een nieuwe Volvo. Ook de S90, V90 en XC90 zijn het toonbeeld van veiligheid”, belooft de Zweedse fabrikant. Diverse digitale assistenten houden de S90, V90 en XC90 altijd op de juiste rijbaan en zo worden frontale botsingen voorkomen. 

Verder detecteert City Safety met behulp van radar- en cameratechnologie andere voertuigen, fietsers, voetgangers en objecten. Bij het detecteren van een mogelijke botsing, wordt de bestuurder direct gewaarschuwd. De Volvo’s remmen automatisch en sturen weg van de gevaarlijke situatie. Het is een klein onderdeel van de allesomvattende veiligheidsuitrusting. Zo dragen de auto’s bij aan de veiligheid van de bestuurder en zijn omgeving.

Plug-in hybride

In totaal heeft Volvo momenteel 9 modellen met een vorm van elektrificatie in het aanbod. Alle plug-in hybride modellen, uiteraard ook leverbaar voor de S90, V90 en XC90, hebben een C02 uitstoot van minder dan 50 gram per gereden kilometer. Er is al een Taxi Volvo S90 Momentum Pro Diesel vanaf  Netto ca. € 32.500,- exclusief BPM/btw (inclusief speciale taxikorting). Voor Financial Lease geldt een aantrekkelijk aanbod van 2,99%. 

Meld je aan voor Taxi Expo 2019

Meer nieuws

‘Nieuw boekingsplatform helpt klanten weer de taxi in’

Korton Software wil graag de klanten en relaties weer eens zien op Taxi Expo en heeft bovendien allerlei ontwikkelingen te melden. WinTax en Korton Regie kregen flinke updates en het nieuwe boekingsplatform Traveller Connect moet helpen om de klanten weer de taxi in te krijgen. Korton Software ziet Taxi Expo 2020 als “een mooie gelegenheid… Lees verder ›

UMS toont snelladers voor elektrische voertuigen op Taxi Expo

Urban Mobility Solutions (UMS) ontwerpt en produceert diverse lichtgewicht en volledig elektrisch aangedreven composietvoertuigen die op klantwens kunnen worden ingericht voor personenvervoer. Het bedrijf is op Taxi Expo 2020 aanwezig met de snelladers waarmee die voertuigen efficiënt opgeladen kunnen worden. De samenleving is hard op weg om vanaf 2030 klimaatneutraal en circulair te zijn. Rijkswaterstaat… Lees verder ›

Mercedes-Benz presenteert elektrische eVito Tourer en EQV 300 op Taxi Expo 2020

Een emissievrij rijbereik van gemiddeld 360 elektrische kilometers en een flexibel in te richten interieur, met plaats voor maximaal negen passagiers en bagage. Dat zijn de troeven van de elektrische eVito Tourer en EQV 300 die Mercedes-Benz als alternatieven voor personenvervoer in en rondom de stad aan de Nederlandse taxibranche presenteert tijdens Taxi Expo 2020…. Lees verder ›