Expo Houten

Volvo 90-serie in de schijnwerpers op Taxi Expo 2019

Niet de auto, maar de mens staat centraal bij Volvo Cars. Dat was zo tijdens de oprichting van het merk in 1927 en dat is nog steeds zo. De Volvo S90, V90 en XC90 zijn hierbij het toonbeeld van vooruitstrevend design, innovatieve technologieën en veiligheid. Tijdens Taxi Expo vraagt het automerk aandacht voor de 90-serie, waarvan de S90 Momentum Pro Diesel al vanaf 32.500 euro beschikbaar is.

Deze serie kenmerkt zich door een rijke veiligheidsuitrusting en dynamische prestaties. Unieke details, zoals de uitvoering van de interieurafwerking, contourstoelen en optionele luchtvering, maken de S90, V0 en XC90 tot de ultieme premium auto, aldus Volvo. Met elegante lijnen, de kenmerkende Thor-dagrijverlichting en het trotse, maar niet agressieve front wordt het typische Scandinavische design benadrukt.” 

De Volvo S90, V90 en XC90 zijn verkrijgbaar met efficiënte turbomotoren of Twin Engine plug-in hybride technologie. De vermogens variëren van 140 kW (190 pk) tot 298 kW (405 pk). Dat de mens centraal staat, komt tot uiting in de complete standaarduitrusting van de 90-serie. Een 8-traps Geartronic automatische transmissie, 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel, Sensus-navigatiesysteem met 9-inch touchscreen, Adaptieve Cruise Control, Pilot Assist, verwarmbare, comfortabele voorstoelen en 18-inch lichtmetalen wielen zijn altijd standaard aanwezig. 

Veiligheid bestuurder en omgeving

“Een Volvo staat voor 100 procent veiligheid. In 2020 mogen er geen doden of zwaargewonden meer vallen in een nieuwe Volvo. Ook de S90, V90 en XC90 zijn het toonbeeld van veiligheid”, belooft de Zweedse fabrikant. Diverse digitale assistenten houden de S90, V90 en XC90 altijd op de juiste rijbaan en zo worden frontale botsingen voorkomen. 

Verder detecteert City Safety met behulp van radar- en cameratechnologie andere voertuigen, fietsers, voetgangers en objecten. Bij het detecteren van een mogelijke botsing, wordt de bestuurder direct gewaarschuwd. De Volvo’s remmen automatisch en sturen weg van de gevaarlijke situatie. Het is een klein onderdeel van de allesomvattende veiligheidsuitrusting. Zo dragen de auto’s bij aan de veiligheid van de bestuurder en zijn omgeving.

Plug-in hybride

In totaal heeft Volvo momenteel 9 modellen met een vorm van elektrificatie in het aanbod. Alle plug-in hybride modellen, uiteraard ook leverbaar voor de S90, V90 en XC90, hebben een C02 uitstoot van minder dan 50 gram per gereden kilometer. Er is al een Taxi Volvo S90 Momentum Pro Diesel vanaf  Netto ca. € 32.500,- exclusief BPM/btw (inclusief speciale taxikorting). Voor Financial Lease geldt een aantrekkelijk aanbod van 2,99%. 

Meld je aan voor Taxi Expo 2019

Meer nieuws

Sociaal Fonds Mobiliteit lanceert nieuwe vacaturewebsite

In de huidige tijd blijkt dat steeds meer taxibedrijven in het zorgvervoer moeite hebben om vacatures in te vullen. Het bestuur van Sociaal Fonds Mobiliteit heeft daarom besloten om een online vacatureplatform te ontwikkelen, dat tijdens Taxi Expo ’21 wordt gelanceerd. ‘Werken in de taxibranche’ is ontwikkeld als hét vacatureportaal speciaal voor de zorgvervoersector. Het… Lees verder ›

Mercedes-Benz zet koers naar volledig elektrisch tijdperk

Mercedes-Benz zet de koers uit naar een volledig elektrische toekomst: tegen het einde van het decennium is het merk klaar om volledig elektrisch te gaan – daar waar de marktomstandigheden het toelaten. Met deze strategische stap van ‘electric first’ naar ‘electric only’ versnelt Mercedes-Benz, exposant op Taxi Expo ’21, de transformatie naar een emissievrije en… Lees verder ›

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›