Volvo 90-serie in de schijnwerpers op Taxi Expo 2019

Niet de auto, maar de mens staat centraal bij Volvo Cars. Dat was zo tijdens de oprichting van het merk in 1927 en dat is nog steeds zo. De Volvo S90, V90 en XC90 zijn hierbij het toonbeeld van vooruitstrevend design, innovatieve technologieën en veiligheid. Tijdens Taxi Expo vraagt het automerk aandacht voor de 90-serie, waarvan de S90 Momentum Pro Diesel al vanaf 32.500 euro beschikbaar is.

Deze serie kenmerkt zich door een rijke veiligheidsuitrusting en dynamische prestaties. Unieke details, zoals de uitvoering van de interieurafwerking, contourstoelen en optionele luchtvering, maken de S90, V0 en XC90 tot de ultieme premium auto, aldus Volvo. Met elegante lijnen, de kenmerkende Thor-dagrijverlichting en het trotse, maar niet agressieve front wordt het typische Scandinavische design benadrukt.” 

De Volvo S90, V90 en XC90 zijn verkrijgbaar met efficiënte turbomotoren of Twin Engine plug-in hybride technologie. De vermogens variëren van 140 kW (190 pk) tot 298 kW (405 pk). Dat de mens centraal staat, komt tot uiting in de complete standaarduitrusting van de 90-serie. Een 8-traps Geartronic automatische transmissie, 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel, Sensus-navigatiesysteem met 9-inch touchscreen, Adaptieve Cruise Control, Pilot Assist, verwarmbare, comfortabele voorstoelen en 18-inch lichtmetalen wielen zijn altijd standaard aanwezig. 

Veiligheid bestuurder en omgeving

“Een Volvo staat voor 100 procent veiligheid. In 2020 mogen er geen doden of zwaargewonden meer vallen in een nieuwe Volvo. Ook de S90, V90 en XC90 zijn het toonbeeld van veiligheid”, belooft de Zweedse fabrikant. Diverse digitale assistenten houden de S90, V90 en XC90 altijd op de juiste rijbaan en zo worden frontale botsingen voorkomen. 

Verder detecteert City Safety met behulp van radar- en cameratechnologie andere voertuigen, fietsers, voetgangers en objecten. Bij het detecteren van een mogelijke botsing, wordt de bestuurder direct gewaarschuwd. De Volvo’s remmen automatisch en sturen weg van de gevaarlijke situatie. Het is een klein onderdeel van de allesomvattende veiligheidsuitrusting. Zo dragen de auto’s bij aan de veiligheid van de bestuurder en zijn omgeving.

Plug-in hybride

In totaal heeft Volvo momenteel 9 modellen met een vorm van elektrificatie in het aanbod. Alle plug-in hybride modellen, uiteraard ook leverbaar voor de S90, V90 en XC90, hebben een C02 uitstoot van minder dan 50 gram per gereden kilometer. Er is al een Taxi Volvo S90 Momentum Pro Diesel vanaf  Netto ca. € 32.500,- exclusief BPM/btw (inclusief speciale taxikorting). Voor Financial Lease geldt een aantrekkelijk aanbod van 2,99%. 

Meld je aan voor Taxi Expo 2019

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›