Hybride Toyota biedt uitkomst bij afschaffen BPM-teruggave

Diesels zijn steeds minder welkom in steden, maar elektrische auto’s zijn ook nog niet altijd even geschikt voor taxivervoer. Toyota wijst daarom tijdens Taxi Expo 2019 op zijn hybride aanbod als alternatieve oplossing. 

De wereld van mobiliteit verandert. In de stad zijn oudere diesels steeds minder welkom en ook de CO2-uitstoot van de benzinemotor is slecht voor het klimaat. Volledig elektrisch rijden heeft nog hindernissen: opladen kost tijd en de actieradius is klein. Onhandig voor wie met zijn taxi altijd klaar moet staan voor de volgende, al dan niet lange rit. Hybride voertuigen bieden daarom een uitstekend alternatief. Met het brede hybride aanbod van Toyota zijn er taxi’s die efficiënt in verbruik zijn, maar ook vriendelijk in onderhoud en comfortabel voor de passagiers.

Toyota hanteert ‘Mobiliteit voor iedereen’ als visie. Van een snelle, comfortabele rit vanaf Schiphol tot vaste groepen reizigers die dagelijks worden vervoerd naar hun bestemming. Toyota biedt oplossingen voor iedere reis en staat voor een zuinigheid, betrouwbaarheid en kostenverlaging in één.

Lage BPM-belasting hybride modellen

In 2020 wordt de afschaffing van de BPM-teruggave voor de taximarkt een feit. Dat betekent dat auto’s die relatief hoog belast worden voor de BPM een stuk duurder worden voor de taximarkt. Auto’s die een relatief lage CO2-uitstoot hebben, zoals de hybride modellen van Toyota, hebben juist een laag BPM-belasting. Dat maakt de aanschaf van een Toyota als taxi extra interessant.

Hybrides zullen ook niet snel worden geweerd in de binnensteden, stelt Toyota. “Met relatief lage CO2- en NOx0-waardes zijn ze klaar voor de toekomst. Daarnaast zijn ze fluisterstil doordat ze op lage snelheden volledig elektrisch kunnen rijden. De hybrides van Toyota zijn zelfopladend en laden het accupakket op tijdens het rijden, zonder dat je de auto aan de laadpaal hoeft hangen. Actieradius tank je gewoon ouderwets in een paar minuten bij het tankstation. Daarnaast is elke Toyota Hybrid standaard voorzien van een automaat en staat deze dus garant voor een ontspannen en comfortabele rit.”

Minder slijtage

Hybride rijden is minder schadelijk is voor het milieu dan  met een conventionele benzine- of dieselauto, maar er zijn nog meer voordelen. Hybrides hebben een bewezen hoge restwaarde en zijn uitzonderlijk betrouwbaar omdat ze minder onderdelen hebben die kapot kunnen gaan. Ook traditionele slijtage-onderdelen als de remmen hebben minder te lijden, doordat bij het loslaten van het gaspedaal de energie die bij het vertragen vrij komt wordt benut op het accupakket op te laden. Deze zaken resulteren in een zeer gunstige kilometerkostprijs en een zeer gunstige TCO (total cost of ownership). Tot slot rijdt een hybride uitermate comfortabel dankzij de CVT-automaat en de constante samenwerking tussen de elektromotor en benzinemotor.

“Als grootste autofabrikant ter wereld is Toyota thuis in elke markt en kan het merk op elke behoefte inspelen. Of het nu gaat om VIP-vervoer in de luxe en royale topsedan, de Toyota Camry, een Schipholrit met vier personen en vier koffers in de Toyota Corolla Touring Sports met 598 liter bagageruimte, óf superefficiënt stadsvervoer in ’s werelds meest verkochte taxi, de Toyota Prius. Toyota biedt altijd een oplossing.”

Toyota is één van de exposanten op Taxi Expo 2019. Deelname is gratis voor mensen die werken bij taxibedrijven, touringcarbedrijven en overheden.

Meld je aan voor Taxi Expo

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›