Expo Houten

Hybride Toyota biedt uitkomst bij afschaffen BPM-teruggave

Diesels zijn steeds minder welkom in steden, maar elektrische auto’s zijn ook nog niet altijd even geschikt voor taxivervoer. Toyota wijst daarom tijdens Taxi Expo 2019 op zijn hybride aanbod als alternatieve oplossing. 

De wereld van mobiliteit verandert. In de stad zijn oudere diesels steeds minder welkom en ook de CO2-uitstoot van de benzinemotor is slecht voor het klimaat. Volledig elektrisch rijden heeft nog hindernissen: opladen kost tijd en de actieradius is klein. Onhandig voor wie met zijn taxi altijd klaar moet staan voor de volgende, al dan niet lange rit. Hybride voertuigen bieden daarom een uitstekend alternatief. Met het brede hybride aanbod van Toyota zijn er taxi’s die efficiënt in verbruik zijn, maar ook vriendelijk in onderhoud en comfortabel voor de passagiers.

Toyota hanteert ‘Mobiliteit voor iedereen’ als visie. Van een snelle, comfortabele rit vanaf Schiphol tot vaste groepen reizigers die dagelijks worden vervoerd naar hun bestemming. Toyota biedt oplossingen voor iedere reis en staat voor een zuinigheid, betrouwbaarheid en kostenverlaging in één.

Lage BPM-belasting hybride modellen

In 2020 wordt de afschaffing van de BPM-teruggave voor de taximarkt een feit. Dat betekent dat auto’s die relatief hoog belast worden voor de BPM een stuk duurder worden voor de taximarkt. Auto’s die een relatief lage CO2-uitstoot hebben, zoals de hybride modellen van Toyota, hebben juist een laag BPM-belasting. Dat maakt de aanschaf van een Toyota als taxi extra interessant.

Hybrides zullen ook niet snel worden geweerd in de binnensteden, stelt Toyota. “Met relatief lage CO2- en NOx0-waardes zijn ze klaar voor de toekomst. Daarnaast zijn ze fluisterstil doordat ze op lage snelheden volledig elektrisch kunnen rijden. De hybrides van Toyota zijn zelfopladend en laden het accupakket op tijdens het rijden, zonder dat je de auto aan de laadpaal hoeft hangen. Actieradius tank je gewoon ouderwets in een paar minuten bij het tankstation. Daarnaast is elke Toyota Hybrid standaard voorzien van een automaat en staat deze dus garant voor een ontspannen en comfortabele rit.”

Minder slijtage

Hybride rijden is minder schadelijk is voor het milieu dan  met een conventionele benzine- of dieselauto, maar er zijn nog meer voordelen. Hybrides hebben een bewezen hoge restwaarde en zijn uitzonderlijk betrouwbaar omdat ze minder onderdelen hebben die kapot kunnen gaan. Ook traditionele slijtage-onderdelen als de remmen hebben minder te lijden, doordat bij het loslaten van het gaspedaal de energie die bij het vertragen vrij komt wordt benut op het accupakket op te laden. Deze zaken resulteren in een zeer gunstige kilometerkostprijs en een zeer gunstige TCO (total cost of ownership). Tot slot rijdt een hybride uitermate comfortabel dankzij de CVT-automaat en de constante samenwerking tussen de elektromotor en benzinemotor.

“Als grootste autofabrikant ter wereld is Toyota thuis in elke markt en kan het merk op elke behoefte inspelen. Of het nu gaat om VIP-vervoer in de luxe en royale topsedan, de Toyota Camry, een Schipholrit met vier personen en vier koffers in de Toyota Corolla Touring Sports met 598 liter bagageruimte, óf superefficiënt stadsvervoer in ’s werelds meest verkochte taxi, de Toyota Prius. Toyota biedt altijd een oplossing.”

Toyota is één van de exposanten op Taxi Expo 2019. Deelname is gratis voor mensen die werken bij taxibedrijven, touringcarbedrijven en overheden.

Meld je aan voor Taxi Expo

Meer nieuws

Sociaal Fonds Mobiliteit lanceert nieuwe vacaturewebsite

In de huidige tijd blijkt dat steeds meer taxibedrijven in het zorgvervoer moeite hebben om vacatures in te vullen. Het bestuur van Sociaal Fonds Mobiliteit heeft daarom besloten om een online vacatureplatform te ontwikkelen, dat tijdens Taxi Expo ’21 wordt gelanceerd. ‘Werken in de taxibranche’ is ontwikkeld als hét vacatureportaal speciaal voor de zorgvervoersector. Het… Lees verder ›

Video: de volledig elektrische 9-persoonsbus van Toyota

Toyota heeft een volledig elektrische 9-persoonsbus op de markt gebracht: de Proace Shuttle. Deze taxibus is ontwikkeld op basis van de behoeften van taxiondernemers. TaxiPro testte het voertuig eerder dit jaar uit.

Ford toont Mustang Mach-E en E-Transit op Taxi Expo ’21

Met de volledig elektrische Mustang Mach-E draagt Ford sinds kort ook in Nederland bij aan verduurzaming van de taxivloot. In het voorjaar van 2022 volgt de volgende stap met de E-Transit, waarvan speciaal voor Taxi Expo ’21 op 16 september een exemplaar naar Nederland is gehaald. Begin dit jaar heeft Ford aangekondigd dat medio 2026… Lees verder ›