Expo Houten

TX van LEVC veiliger op de weg door scheidingswand

Door de pandemie is veiligheid ook in de taxibranche nog belangrijker geworden. LEVC, exposant op Taxi Expo ’21, speelt daarop in met een scheidingswand, die het bestuurders- en passagiersdeel volledig van elkaar scheidt in de elektrische TX-taxi en TX-shuttlevoertuigen.

Passagiers zitten op de achterbank afgescheiden van de bestuurder, waarbij de scheidingswand een belangrijke fysieke barrière vormt. De wand is standaard in het voertuig ingebouwd en voldoet aan de veiligheidsnormen. De duurzame, eenvoudig te reinigen passagiersomgeving maakt een optimale reiniging van het voertuig mogelijk na elke passagierswisseling. Een intercomsysteem stelt de bestuurder en passagier in staat om duidelijk met elkaar te communiceren zonder dat er “persoonlijke” communicatie nodig is. Daarnaast heeft de TX een multifiltersysteem dat voorkomt dat aerosolen en deeltjes de cabine binnendringen. Een ingebouwde luchtkwaliteitssensor sluit verversing met buitenlucht automatisch af bij een verhoogde mate van vervuiling in de buitenlucht.

Innovatieve taxibedrijven uit heel Duitsland (ook in München, Hamburg, Berlijn en Düsseldorf) vertrouwen al op de TX Taxi. Ze waarderen de standaard scheidingswand, maar ook de eCity-technologie, die een volledig emissievrije, puur elektrische actieradius van 101 kilometer mogelijk maakt met de flexibiliteit van een totale actieradius van 510 kilometer inclusief range-extender.

LEVC, gevestigd in Coventry, VK, produceert al meer dan 100 jaar de officiële Londense zwarte taxi. Het bedrijf vond zijn legendarische taxi in 2018 opnieuw uit als een elektrische, emissievrije TX. Sinds de introductie van de TX zijn er wereldwijd meer dan 5.000 voertuigen verkocht. Dit jaar werd ook de nieuwe elektrische bestelwagen, VN5, gelanceerd in Europa.

Meer nieuws

Video: de volledig elektrische 9-persoonsbus van Toyota

Toyota heeft een volledig elektrische 9-persoonsbus op de markt gebracht: de Proace Shuttle. Deze taxibus is ontwikkeld op basis van de behoeften van taxiondernemers. TaxiPro testte het voertuig eerder dit jaar uit.

Mercedes-Benz zet koers naar volledig elektrisch tijdperk

Mercedes-Benz zet de koers uit naar een volledig elektrische toekomst: tegen het einde van het decennium is het merk klaar om volledig elektrisch te gaan – daar waar de marktomstandigheden het toelaten. Met deze strategische stap van ‘electric first’ naar ‘electric only’ versnelt Mercedes-Benz, exposant op Taxi Expo ’21, de transformatie naar een emissievrije en… Lees verder ›

Kosten besparen dankzij datagedreven coaching

Kostenbesparing binnen het wagenpark is natuurlijk altijd welkom. Maar hoe doe je dat? Hello Mobility grijpt Taxi Expo ’21 aan om met deelnemers in gesprek te gaan over de mogelijkheden. Hello Mobility is een mobiliteitsdienst voor wagenparkbeheer en zet zich in op kostenbesparing binnen het wagenpark. Dat gebeurt door schade beheersbaar te maken, verkeersveiligheid te… Lees verder ›