TX van LEVC veiliger op de weg door scheidingswand

Door de pandemie is veiligheid ook in de taxibranche nog belangrijker geworden. LEVC, exposant op Taxi Expo ’21, speelt daarop in met een scheidingswand, die het bestuurders- en passagiersdeel volledig van elkaar scheidt in de elektrische TX-taxi en TX-shuttlevoertuigen.

Passagiers zitten op de achterbank afgescheiden van de bestuurder, waarbij de scheidingswand een belangrijke fysieke barrière vormt. De wand is standaard in het voertuig ingebouwd en voldoet aan de veiligheidsnormen. De duurzame, eenvoudig te reinigen passagiersomgeving maakt een optimale reiniging van het voertuig mogelijk na elke passagierswisseling. Een intercomsysteem stelt de bestuurder en passagier in staat om duidelijk met elkaar te communiceren zonder dat er “persoonlijke” communicatie nodig is. Daarnaast heeft de TX een multifiltersysteem dat voorkomt dat aerosolen en deeltjes de cabine binnendringen. Een ingebouwde luchtkwaliteitssensor sluit verversing met buitenlucht automatisch af bij een verhoogde mate van vervuiling in de buitenlucht.

Innovatieve taxibedrijven uit heel Duitsland (ook in München, Hamburg, Berlijn en Düsseldorf) vertrouwen al op de TX Taxi. Ze waarderen de standaard scheidingswand, maar ook de eCity-technologie, die een volledig emissievrije, puur elektrische actieradius van 101 kilometer mogelijk maakt met de flexibiliteit van een totale actieradius van 510 kilometer inclusief range-extender.

LEVC, gevestigd in Coventry, VK, produceert al meer dan 100 jaar de officiële Londense zwarte taxi. Het bedrijf vond zijn legendarische taxi in 2018 opnieuw uit als een elektrische, emissievrije TX. Sinds de introductie van de TX zijn er wereldwijd meer dan 5.000 voertuigen verkocht. Dit jaar werd ook de nieuwe elektrische bestelwagen, VN5, gelanceerd in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›