TX van LEVC veiliger op de weg door scheidingswand

Door de pandemie is veiligheid ook in de taxibranche nog belangrijker geworden. LEVC, exposant op Taxi Expo ’21, speelt daarop in met een scheidingswand, die het bestuurders- en passagiersdeel volledig van elkaar scheidt in de elektrische TX-taxi en TX-shuttlevoertuigen.

Passagiers zitten op de achterbank afgescheiden van de bestuurder, waarbij de scheidingswand een belangrijke fysieke barrière vormt. De wand is standaard in het voertuig ingebouwd en voldoet aan de veiligheidsnormen. De duurzame, eenvoudig te reinigen passagiersomgeving maakt een optimale reiniging van het voertuig mogelijk na elke passagierswisseling. Een intercomsysteem stelt de bestuurder en passagier in staat om duidelijk met elkaar te communiceren zonder dat er “persoonlijke” communicatie nodig is. Daarnaast heeft de TX een multifiltersysteem dat voorkomt dat aerosolen en deeltjes de cabine binnendringen. Een ingebouwde luchtkwaliteitssensor sluit verversing met buitenlucht automatisch af bij een verhoogde mate van vervuiling in de buitenlucht.

Innovatieve taxibedrijven uit heel Duitsland (ook in München, Hamburg, Berlijn en Düsseldorf) vertrouwen al op de TX Taxi. Ze waarderen de standaard scheidingswand, maar ook de eCity-technologie, die een volledig emissievrije, puur elektrische actieradius van 101 kilometer mogelijk maakt met de flexibiliteit van een totale actieradius van 510 kilometer inclusief range-extender.

LEVC, gevestigd in Coventry, VK, produceert al meer dan 100 jaar de officiële Londense zwarte taxi. Het bedrijf vond zijn legendarische taxi in 2018 opnieuw uit als een elektrische, emissievrije TX. Sinds de introductie van de TX zijn er wereldwijd meer dan 5.000 voertuigen verkocht. Dit jaar werd ook de nieuwe elektrische bestelwagen, VN5, gelanceerd in Europa.

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›