Aiways en Profile versterken samenwerking

Na een succesvolle pilot zetten Aiways, exposant op Taxi Expo ’21, en Profile breiden samenwerking uit. Daardoor kunnen consumenten straks bij meer vestigingen terecht voor service, onderhoud en een proefrit met de volledig elektrische Aiways U5 e-SUV. 

Elektrisch rijden is in Nederland bezig aan een opmars. Vorig jaar werden er 43 procent meer EV’s verkocht dan het jaar ervoor. Deze toename komt niet alleen door de fiscale stimulering van de overheid in Nederland, maar ook door een toenemend bewustzijn van de noodzaak tot omschakelen naar duurzaam vervoer. Het aantal nieuwe EV-modellen en merken is dit jaar dan ook opvallend. Ook Aiways is een EV-merk dat sinds eind vorig jaar in Nederland verkrijgbaar is. Het in 2017 opgerichte merk van elektrische auto’s verkoopt in Nederland alleen online en niet met eigen showrooms.

Om mensen toch kennis te laten maken met Aiways en berijders van service en onderhoud te voorzien, is Aiways een pilot gestart met Profile op diverse vestigingen door Nederland. Profile maakt als onafhankelijke garageformule met ruim 150 franchisevestigingen in Nederland ook de beweging naar EV’s-auto’s. Sinds dit jaar bieden zij met speciaal getrainde medewerkers onderhoud en service voor EV’s.

Weinig onderhoud nodig

Verscheidene taxibedrijven toonden al interesse in de Aiways U5 vanwege zijn ruime afmetingen en comfort in combinatie met het minimalistische design. Deze EV is erg geschikt om in te zetten als taxi dankzij een flinke actieradius, de beenruimte achterin voor drie passagiers en een zeer ruime kofferbak. Tot slot is de Aiways U5 een betaalbare auto. Voor de gemiddelde gebruiker heeft een EV en ook de Aiways U5 weinig onderhoud nodig. Taxibedrijven zullen wellicht vaker bij een Profile aankloppen vanwege de vele kilometers die zij maken in een EV.

Voor Aiways Distributie Nederland was Profile als partner een logische keuze. “Profile staat bekend om zijn deskundige en betrouwbare autoservice met landelijke dekking. De Aiways
U5 heeft weinig onderhoud nodig, maar het is fijn om te weten dat we daar op diverse plaatsen in het land servicemonteurs voor hebben klaarstaan.” aldus Ralf Timmers, commercieel directeur bij Aiways Distributie Nederland.

Vanwege het succes van de pilot zetten Aiways en Profile de samenwerking dus voort en kijken ze naar uitbreiding van het aantal deelnemende vestigingen. Zo kunnen straks meer consumenten een proefrit maken bij een vestigingen van Profile. Berijders die een volledig elektrische Aiways U5 e-SUV hebben aangeschaft, kunnen voor garantie en onderhoud ook terecht bij meer Profile vestigingen.

Meer weten over de voertuigen van Aiways? Kom dan naar Taxi Expo ’21 op donderdag 16 september in Expo Houten. Deelname is in de meeste gevallen gratis. Aiways is als exposant te vinden bij stand 1.109. 

Aiways en Profile

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›