Aiways en Profile versterken samenwerking

Na een succesvolle pilot zetten Aiways, exposant op Taxi Expo ’21, en Profile breiden samenwerking uit. Daardoor kunnen consumenten straks bij meer vestigingen terecht voor service, onderhoud en een proefrit met de volledig elektrische Aiways U5 e-SUV. 

Elektrisch rijden is in Nederland bezig aan een opmars. Vorig jaar werden er 43 procent meer EV’s verkocht dan het jaar ervoor. Deze toename komt niet alleen door de fiscale stimulering van de overheid in Nederland, maar ook door een toenemend bewustzijn van de noodzaak tot omschakelen naar duurzaam vervoer. Het aantal nieuwe EV-modellen en merken is dit jaar dan ook opvallend. Ook Aiways is een EV-merk dat sinds eind vorig jaar in Nederland verkrijgbaar is. Het in 2017 opgerichte merk van elektrische auto’s verkoopt in Nederland alleen online en niet met eigen showrooms.

Om mensen toch kennis te laten maken met Aiways en berijders van service en onderhoud te voorzien, is Aiways een pilot gestart met Profile op diverse vestigingen door Nederland. Profile maakt als onafhankelijke garageformule met ruim 150 franchisevestigingen in Nederland ook de beweging naar EV’s-auto’s. Sinds dit jaar bieden zij met speciaal getrainde medewerkers onderhoud en service voor EV’s.

Weinig onderhoud nodig

Verscheidene taxibedrijven toonden al interesse in de Aiways U5 vanwege zijn ruime afmetingen en comfort in combinatie met het minimalistische design. Deze EV is erg geschikt om in te zetten als taxi dankzij een flinke actieradius, de beenruimte achterin voor drie passagiers en een zeer ruime kofferbak. Tot slot is de Aiways U5 een betaalbare auto. Voor de gemiddelde gebruiker heeft een EV en ook de Aiways U5 weinig onderhoud nodig. Taxibedrijven zullen wellicht vaker bij een Profile aankloppen vanwege de vele kilometers die zij maken in een EV.

Voor Aiways Distributie Nederland was Profile als partner een logische keuze. “Profile staat bekend om zijn deskundige en betrouwbare autoservice met landelijke dekking. De Aiways
U5 heeft weinig onderhoud nodig, maar het is fijn om te weten dat we daar op diverse plaatsen in het land servicemonteurs voor hebben klaarstaan.” aldus Ralf Timmers, commercieel directeur bij Aiways Distributie Nederland.

Vanwege het succes van de pilot zetten Aiways en Profile de samenwerking dus voort en kijken ze naar uitbreiding van het aantal deelnemende vestigingen. Zo kunnen straks meer consumenten een proefrit maken bij een vestigingen van Profile. Berijders die een volledig elektrische Aiways U5 e-SUV hebben aangeschaft, kunnen voor garantie en onderhoud ook terecht bij meer Profile vestigingen.

Meer weten over de voertuigen van Aiways? Kom dan naar Taxi Expo ’21 op donderdag 16 september in Expo Houten. Deelname is in de meeste gevallen gratis. Aiways is als exposant te vinden bij stand 1.109. 

Aiways en Profile

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›