Ford toont Mustang Mach-E en E-Transit op Taxi Expo ’21

Met de volledig elektrische Mustang Mach-E draagt Ford sinds kort ook in Nederland bij aan verduurzaming van de taxivloot. In het voorjaar van 2022 volgt de volgende stap met de E-Transit, waarvan speciaal voor Taxi Expo ’21 op 16 september een exemplaar naar Nederland is gehaald.

Begin dit jaar heeft Ford aangekondigd dat medio 2026 honderd procent van zijn personenautoaanbod in Europa in staat moet zijn om uitstootvrij te rijden. Dit betekent elektrisch of plug-in hybride; in 2030 zal het complete personenautoaanbod volledig elektrisch zijn. Verder zal het gehele bedrijfswagenaanbod van Ford in 2024 in staat zijn om uitstootvrij te rijden. Naar verwachting zal twee derde van de verkochte Ford bedrijfswagens in 2030 volledig elektrisch of plug-in hybride zijn. Om dit alles mogelijk te maken, doet Ford forse investeringen in het aanpassen van haar fabrieken.

‘Ford Cologne Electrification Center’
Een grote impuls bij de opmars van Ford naar een volledig elektrische toekomst is de investering van 1 miljard dollar voor modernisering van de fabriek in Keulen. Dit is een van de grootste productiefaciliteiten in Europa en de thuisbasis van Ford Europa. Via deze investering zullen de bestaande autoassemblageactiviteiten worden omgebouwd tot het ‘Ford Cologne Electrification Center’ voor de productie van elektrische auto’s. Ford heeft ook bevestigd dat zijn eerste in Europa op grote schaal gebouwde, volledig elektrische personenauto voor Europese klanten vanaf 2023 in deze fabriek zal worden geproduceerd.

“Onze aankondiging over het ombouwen van onze fabriek in Keulen, al 90 jaar de thuisbasis van onze activiteiten in Duitsland, is een van de belangrijkste aankondigingen die Ford in al die tijd heeft gedaan. Het onderstreept onze toewijding aan Europa en aan een moderne toekomst met geëlektrificeerde auto’s die centraal staan in onze groeistrategie”, aldus aldus Stuart Rowley, president van Ford Europa.

Ford investeert ook 300 miljoen dollar in de fabriek in Craiova, Roemenië voor de productie van nieuwe, lichte bedrijfswagens. Daartoe hoort ook een volledig elektrische versie die in 2024 op de markt komt. De inzet van Craiova voor elektrificatie gaat terug tot oktober 2019, toen de productie van de mild hybride Ford Puma van start ging. De aangekondigde investering markeert een volgende mijlpaal.

Ford Custom personenbus gepland voor 2023
De productie van de nieuwe Custom-modellen – zowel Transit Custom bedrijfswagen als Tourneo Custom personenbus – start in 2023. Volledig elektrische versies van beide modellen zijn onderdeel van het meest uitgebreide Transit Custom-gamma dat ooit in Europa is verschenen. Alle versies van de nieuwe generatie Transit Custom worden gebouwd in de fabriek van Ford Otosan – de joint venture van Ford in Turkije – in Kocaeli, de bakermat van de Transit-range. Ook de volgende generatie van Volkswagens 1-tons bedrijfswagen wordt geproduceerd in Kocaeli. Dat zorgt voor een waardevolle schaalvergroting, zodat de markt sneller bediend wordt met nieuwe technologie.

“De nieuwe generatie van de Transit Custom zal – inclusief de volledig elektrisch aangedreven versies – Fords leidende positie op de bedrijfswagenmarkt in Europa verder versterken”, zegt Stuart Rowley, president van Ford of Europe. “De Transit Custom is de troef in ons bedrijfswagengamma en speelt de hoofdrol in ons streven om verder te groeien in de bedrijfswagenmarkt. We ontwikkelen ons tot een duurzaam, winstgevend onderdeel van Ford in Europa, met een veelbelovende geëlektrificeerde toekomst.”

Mustang Mach-E en E-Transit
Het is nu al mogelijk om met Ford volledig elektrisch te rijden. Sinds dit voorjaar is de nieuwe, volledig elektrische Mustang Mach-E leverbaar in Nederland. De eerste SUV van de Mustang-familie is ruim van binnen en voorzien van een snel reagerende, efficiënte volledig elektrische aandrijflijn en wordt leverbaar met de keuze uit achterwielaandrijving met één elektromotor of vierwielaandrijving met twee elektromotoren. De Mustang Mach-E heeft een actieradius tot 610 kilometer.

In het voorjaar 2022 volgt de volgende volledige elektrisch aangedreven Ford: de E-Transit. De nieuwe Ford E-Transit wordt voor Europese klanten gebouwd in de Otosan Kocaeli-fabriek. De voorlopige WLTP-actieradius vastgesteld op 350 km, ongeveer driemaal de gemiddelde dagelijkse rijafstand van Europese chauffeurs. De E-Transit heeft een onderhoudsinterval van 1 jaar met onbeperkt kilometrage en ongeveer 40% lagere onderhoudskosten tov een Transit met dieselmotor.

Zowel de Mustang Mach-E als een prototype van de E-Transit zijn op 16 september op Taxi Expo ’21 te bewonderen. Ford is te vinden op stand 4.101. Deelname aan de vakbeurs op donderdag 16 september in Expo Houten is in de meeste gevallen gratis.

Ford E-Transit

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›