Hoe ga je ‘met pensioen’? Maak eerst een pensioenplan

Hoe doe je dat eigenlijk, met pensioen gaan? Het antwoord is simpel: je maakt eerst een pensioenplan. Je beslist namelijk zelf wanneer je je pensioen laat ingaan. Wie wil, kan ook een afspraak maken met een pensioenconsulent van Pensioenfonds Vervoer, exposant op Taxi Expo ’21. Als er meer dan drie medewerkers in een bedrijf een afspraak willen, komt de consulent langs op locatie.

Is zo’n plan maken lastig?
Nee, Pensioenfonds Vervoer heeft het zo makkelijk mogelijk gemaakt. Je gaat naar www.pfvervoer.nl en logt in met je DigiD. Daarna wijst het zich vanzelf. Een handige hulp is deze video. Je ziet in de video stap voor stap hoe het werkt.

Je zit nergens aan vast
Iedereen kan zoveel plannen maken als hij of zij wil. Je zit nergens aan vast. Elk plan kun je een naam geven en opslaan. Later kun je elk plan weer bekijken en aanpassen. Zo ontdek je vanzelf wat bij je past.

Als je weet wat je wilt…
Dan vraag je via dezelfde website je pensioen aan. Je gaat naar het plan waar je tevreden over bent en je klikt op ‘aanvragen’. Dat kan vanaf een jaar vóór je je pensioen in wilt laten gaan. Wie eerst nog een keer zijn keuzes wil checken bij een pensioenconsulent, kan een afspraak maken. Zij staan voor iedereen klaar.

Wil je Han of Richard in het echt ontmoeten?
Zij zijn aanwezig op de Taxi Expo ’21 op stand 1.107. Han en Richard beantwoorden alle vragen over pensioen. Ze kunnen ook meer vertellen over de Regeling voor vervroegd uittreden. Daarnaast verzorgt Pensioenfonds Vervoer een workshop, waarin deelnemers bijgepraat worden over actuele ontwikkelingen op het gebied van pensioen.

Pensioenfonds

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›