Hoe ga je ‘met pensioen’? Maak eerst een pensioenplan

Hoe doe je dat eigenlijk, met pensioen gaan? Het antwoord is simpel: je maakt eerst een pensioenplan. Je beslist namelijk zelf wanneer je je pensioen laat ingaan. Wie wil, kan ook een afspraak maken met een pensioenconsulent van Pensioenfonds Vervoer, exposant op Taxi Expo ’21. Als er meer dan drie medewerkers in een bedrijf een afspraak willen, komt de consulent langs op locatie.

Is zo’n plan maken lastig?
Nee, Pensioenfonds Vervoer heeft het zo makkelijk mogelijk gemaakt. Je gaat naar www.pfvervoer.nl en logt in met je DigiD. Daarna wijst het zich vanzelf. Een handige hulp is deze video. Je ziet in de video stap voor stap hoe het werkt.

Je zit nergens aan vast
Iedereen kan zoveel plannen maken als hij of zij wil. Je zit nergens aan vast. Elk plan kun je een naam geven en opslaan. Later kun je elk plan weer bekijken en aanpassen. Zo ontdek je vanzelf wat bij je past.

Als je weet wat je wilt…
Dan vraag je via dezelfde website je pensioen aan. Je gaat naar het plan waar je tevreden over bent en je klikt op ‘aanvragen’. Dat kan vanaf een jaar vóór je je pensioen in wilt laten gaan. Wie eerst nog een keer zijn keuzes wil checken bij een pensioenconsulent, kan een afspraak maken. Zij staan voor iedereen klaar.

Wil je Han of Richard in het echt ontmoeten?
Zij zijn aanwezig op de Taxi Expo ’21 op stand 1.107. Han en Richard beantwoorden alle vragen over pensioen. Ze kunnen ook meer vertellen over de Regeling voor vervroegd uittreden. Daarnaast verzorgt Pensioenfonds Vervoer een workshop, waarin deelnemers bijgepraat worden over actuele ontwikkelingen op het gebied van pensioen.

Pensioenfonds

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›