Expo Houten

Kia presenteert elektrische EV6 op Taxi Expo ’21

Als primeur op Taxi Expo ’21 presenteert Kia Nederland de Kia EV6. Deze vijfzits crossover is de eerste Kia op het geavanceerde Electric-Global Modular Platform (E-GMP) en een echte gamechanger. Met een accucapaciteit van 58 of 77,4 kWh kan er op één lading tot maar liefst 528 kilometer gereden worden (volgens WLTP). De intelligente 800V-techniek maakt ultra-snelladen mogelijk: in optimale omstandigheden van 10-80 procent  in 18 minuten. Binnen 4,5 minuut kun je daarmee alweer 100 kilometer verder.

Hightech platforms, een enorm rijbereik, 800V ultra-snelladen, ongekende ruimte voor- en achterin en de nieuwste rijhulpsystemen. Met innovatieve 100 procent elektrische modellen zoals de e-Niro, de e-Soul én de revolutionaire EV6 biedt Kia steeds meer taxiondernemers veelzijdig zero emission vervoer. Praktisch, betrouwbaar en met 7 jaar garantie. Kia groeit snel in de Nederlandse taximarkt. “De combinatie van aansprekend design, sterke actieradius en laadsnelheid van EV’s, praktische binnenruimte, goede rijeigenschappen en een concurrerende total cost of ownership overtuigt steeds meer ondernemers en fleetowners”, aldus Ruben Keuter, General Manager Mobility Solutions bij Kia Nederland.

Garantie tevens op EV-accu
Ook de kwaliteit en service staan bij Kia op hoog niveau. Keuter: “Momenteel zijn we het best verkochte merk van Nederland. Dat komt behalve door onze producten ook door de service van ons landelijke netwerk van toegewijde dealers en de uitgebreide garanties. Zoals de beroemde zeven jaar garantie, die bij ons ook geldt voor EV’s. Voor de klant betekent dat: lage exploitatiekosten, een hoge restwaarde en onbezorgd rijden.”

Dankzij de lange wielbasis (2,9 meter) en totaal vlakke vloer van het E-GMP platform heeft de EV6 een ruim en comfortabel interieur met lichtgewicht comfortstoelen. Deze zijn deels vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen; als optie is ook vegan lederen bekleding mogelijk. Het lage zwaartepunt, de optimale gewichtsbalans voor/achter en naar keuze achterwiel- of vierwielaandrijving geven de EV6 een perfecte wegligging en prettige handling. En de prestaties? De GT-uitvoering sprint van 0-100 km/u in 3,5 seconden en heeft een topsnelheid van 260 km/u. Zo vormt dit intelligente modulaire platform een veelzijdige basis voor allerlei praktische, duurzame zero-emission en performance voertuigen.

Intelligente rijhulpsystemen
Ook qua intelligente rijhulpsystemen zet de EV6 de toon, met onder meer actieve rijbaanassistentie, adaptieve cruise control, dodehoekassistentie, een autonoom noodremassistentiesysteem, level-2 autonoom rijden op de snelweg, kruisend verkeersdetectie achter en 360 graden surround view monitor. Ook head-up display en autonoom inparkeren is mogelijk. Daarnaast biedt de EV6 via Kia Connect allerlei handige online services, zodat je met je smartphone optimaal verbonden bent. De EV6 staat vanaf oktober bij de Kia-dealers en is verkrijgbaar vanaf 44.595 euro.

Geëlektrificeerd rijden raakt bij Kia letterlijk in een stroomversnelling. “Naast drie volledig elektrische modellen hebben we inmiddels twee hybrides – Niro en Sorento – én vier stekkerhybrides in het gamma: de XCeed Plug-in Hybrid, Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid, Niro Plug-in Hybrid en Sorento Plug-in Hybrid. Begin 2022 komt daar ook de nieuwe Sportage bij en in 2026 wil Kia wereldwijd maar liefst elf volledig elektrische auto’s bieden”, besluit Keuter.

Maak op donderdag 16 september in Expo Houten bij stand 2.503 kennis met de Kia EV6. Deelname aan de vakbeurs is in de meeste gevallen gratis.

Kia

Meer nieuws

Hyundai IONIQ Electric voor het eerst aan taxisector getoond

Snel opladen, ver rijden, nooit meer tanken en geen enkele emissie. Daar zet Van Mossel op in met de Hyundai IONIQ Electric, die op Taxi Expo ’21 aan de Nederlandse taxibranche wordt gepresenteerd. Het nieuwe voertuig heeft een emissievrij rijbereik tot 311 kilometer. Met zijn ranke postuur en vloeiende, coupé-achtige lijnen is de Hyundai IONIQ… Lees verder ›

Hoe ga je ‘met pensioen’? Maak eerst een pensioenplan

Hoe doe je dat eigenlijk, met pensioen gaan? Het antwoord is simpel: je maakt eerst een pensioenplan. Je beslist namelijk zelf wanneer je je pensioen laat ingaan. Wie wil, kan ook een afspraak maken met een pensioenconsulent van Pensioenfonds Vervoer, exposant op Taxi Expo ’21. Als er meer dan drie medewerkers in een bedrijf een… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›