Expo Houten

Video: de volledig elektrische 9-persoonsbus van Toyota

Toyota heeft een volledig elektrische 9-persoonsbus op de markt gebracht: de Proace Shuttle. Deze taxibus is ontwikkeld op basis van de behoeften van taxiondernemers. TaxiPro testte het voertuig eerder dit jaar uit.
In de uitzending van TaxiPro TV kwam onder meer aan bod waar het onderzoek naar de behoeften van taxiondernemers in heeft geresulteerd. Zo heeft de taxibus een actieradius tot 330 kilometer en kan er binnen een uur 100 kilometer actieradius bijgeladen worden. Daarbij worden er ook ondersteunende diensten geboden, zoals een kort programma ten behoeve van rijopleiding.

Zorgen bij ondernemers wegnemen

Bij de ontwikkeling van het voertuig is ook gekeken naar manieren om de total cost of ownership voor de taxiondernemers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo is de garantie op het voertuig van vijf jaar tot 200.000 kilometer standaard geworden. Ook is de garantie op batterijpakketten verhoogd van vijftien jaar tot 1 miljoen kilometer als de dealer jaarlijks de batterijstatus checkt. Op die manier wil Toyota zorgen bij de ondernemers wegnemen en hen meer zekerheid bieden.

Bekijk hieronder de video: 

Wil je meer weten over de voertuigen van Toyota? Bezoek op donderdag 16 september dan stand 4.301 op Taxi Expo ’21. Deelname is in de meeste gevallen gratis; aanmelden kan op deze pagina.

Meer nieuws

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›

Hyundai IONIQ Electric voor het eerst aan taxisector getoond

Snel opladen, ver rijden, nooit meer tanken en geen enkele emissie. Daar zet Van Mossel op in met de Hyundai IONIQ Electric, die op Taxi Expo ’21 aan de Nederlandse taxibranche wordt gepresenteerd. Het nieuwe voertuig heeft een emissievrij rijbereik tot 311 kilometer. Met zijn ranke postuur en vloeiende, coupé-achtige lijnen is de Hyundai IONIQ… Lees verder ›

Ford toont Mustang Mach-E en E-Transit op Taxi Expo ’21

Met de volledig elektrische Mustang Mach-E draagt Ford sinds kort ook in Nederland bij aan verduurzaming van de taxivloot. In het voorjaar van 2022 volgt de volgende stap met de E-Transit, waarvan speciaal voor Taxi Expo ’21 op 16 september een exemplaar naar Nederland is gehaald. Begin dit jaar heeft Ford aangekondigd dat medio 2026… Lees verder ›