Video: de volledig elektrische 9-persoonsbus van Toyota

Toyota heeft een volledig elektrische 9-persoonsbus op de markt gebracht: de Proace Shuttle. Deze taxibus is ontwikkeld op basis van de behoeften van taxiondernemers. TaxiPro testte het voertuig eerder dit jaar uit.
In de uitzending van TaxiPro TV kwam onder meer aan bod waar het onderzoek naar de behoeften van taxiondernemers in heeft geresulteerd. Zo heeft de taxibus een actieradius tot 330 kilometer en kan er binnen een uur 100 kilometer actieradius bijgeladen worden. Daarbij worden er ook ondersteunende diensten geboden, zoals een kort programma ten behoeve van rijopleiding.

Zorgen bij ondernemers wegnemen

Bij de ontwikkeling van het voertuig is ook gekeken naar manieren om de total cost of ownership voor de taxiondernemers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo is de garantie op het voertuig van vijf jaar tot 200.000 kilometer standaard geworden. Ook is de garantie op batterijpakketten verhoogd van vijftien jaar tot 1 miljoen kilometer als de dealer jaarlijks de batterijstatus checkt. Op die manier wil Toyota zorgen bij de ondernemers wegnemen en hen meer zekerheid bieden.

Bekijk hieronder de video: 

Wil je meer weten over de voertuigen van Toyota? Bezoek op donderdag 16 september dan stand 4.301 op Taxi Expo ’21. Deelname is in de meeste gevallen gratis; aanmelden kan op deze pagina.

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›