Video: de volledig elektrische 9-persoonsbus van Toyota

Toyota heeft een volledig elektrische 9-persoonsbus op de markt gebracht: de Proace Shuttle. Deze taxibus is ontwikkeld op basis van de behoeften van taxiondernemers. TaxiPro testte het voertuig eerder dit jaar uit.
In de uitzending van TaxiPro TV kwam onder meer aan bod waar het onderzoek naar de behoeften van taxiondernemers in heeft geresulteerd. Zo heeft de taxibus een actieradius tot 330 kilometer en kan er binnen een uur 100 kilometer actieradius bijgeladen worden. Daarbij worden er ook ondersteunende diensten geboden, zoals een kort programma ten behoeve van rijopleiding.

Zorgen bij ondernemers wegnemen

Bij de ontwikkeling van het voertuig is ook gekeken naar manieren om de total cost of ownership voor de taxiondernemers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo is de garantie op het voertuig van vijf jaar tot 200.000 kilometer standaard geworden. Ook is de garantie op batterijpakketten verhoogd van vijftien jaar tot 1 miljoen kilometer als de dealer jaarlijks de batterijstatus checkt. Op die manier wil Toyota zorgen bij de ondernemers wegnemen en hen meer zekerheid bieden.

Bekijk hieronder de video: 

Wil je meer weten over de voertuigen van Toyota? Bezoek op donderdag 16 september dan stand 4.301 op Taxi Expo ’21. Deelname is in de meeste gevallen gratis; aanmelden kan op deze pagina.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›