Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt.

MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de Twentse inschrijving en voert de pilot sinds juli uit. De reis-app biedt mensen verschillende mogelijkheden om te reizen. Met de trein, de bus, een deelscooter of deelfiets, AutoMaatje, Regiotaxi of een combinatie van vervoer.

In eerste instantie is de reis-app gelanceerd voor de Regiotaxi-gebruikers in de gemeenten Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. Zij zijn benaderd per brief met uitleg over het systeem en de vraag of zij de app wilden downloaden.

Voorzichtig positieve start
In de afgelopen twee maanden hebben ruim achthonderd Regiotaxi-gebruikers de app gedownload en maakten ruim 700 gebruikers een account aan. Boekingen die door hen zijn gedaan zijn vooral voor de Regiotaxi en het openbaar vervoer. Qarin spreekt van een positieve start in een tijd waarin er nog steeds minder gereisd wordt dan voor corona.

De komende periode gaat de MaaS-dienstverlener aan de slag met vervolgacties. Op 30 september de uitrol van GOAN! in heel Twente gepland. Het aanbod in de app bestaat vanaf dan uit al het reguliere openbaar vervoer inclusief de buurtbus, de elektrische scooter van Go Sharing en de deelfietsen van Deelfiets NL.

In het vierde kwartaal van 2021 wordt het aanbod verder uitgebreid met meer deelmobiliteit van verschillende aanbieders die zich in Twente hebben gemeld.

Op het Nationaal Congres Contractvervoer op 16 september zullen Paul Pietersen van Qarin-Tranzer en Paul Veelenturf, procesmanager van MaaS Twente, uitgebreider ingaan op de werking van de GOAN!-app en de ervaringen hiermee. Bemachtig nu nog een van de laatste tickets, want door de veiligheidsmaatregelen is het aantal plaatsen beperkt.

MaaS app GOAN!

Meer nieuws

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›

Hyundai IONIQ Electric voor het eerst aan taxisector getoond

Snel opladen, ver rijden, nooit meer tanken en geen enkele emissie. Daar zet Van Mossel op in met de Hyundai IONIQ Electric, die op Taxi Expo ’21 aan de Nederlandse taxibranche wordt gepresenteerd. Het nieuwe voertuig heeft een emissievrij rijbereik tot 311 kilometer. Met zijn ranke postuur en vloeiende, coupé-achtige lijnen is de Hyundai IONIQ… Lees verder ›