Expo Houten

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt.

MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de Twentse inschrijving en voert de pilot sinds juli uit. De reis-app biedt mensen verschillende mogelijkheden om te reizen. Met de trein, de bus, een deelscooter of deelfiets, AutoMaatje, Regiotaxi of een combinatie van vervoer.

In eerste instantie is de reis-app gelanceerd voor de Regiotaxi-gebruikers in de gemeenten Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. Zij zijn benaderd per brief met uitleg over het systeem en de vraag of zij de app wilden downloaden.

Voorzichtig positieve start
In de afgelopen twee maanden hebben ruim achthonderd Regiotaxi-gebruikers de app gedownload en maakten ruim 700 gebruikers een account aan. Boekingen die door hen zijn gedaan zijn vooral voor de Regiotaxi en het openbaar vervoer. Qarin spreekt van een positieve start in een tijd waarin er nog steeds minder gereisd wordt dan voor corona.

De komende periode gaat de MaaS-dienstverlener aan de slag met vervolgacties. Op 30 september de uitrol van GOAN! in heel Twente gepland. Het aanbod in de app bestaat vanaf dan uit al het reguliere openbaar vervoer inclusief de buurtbus, de elektrische scooter van Go Sharing en de deelfietsen van Deelfiets NL.

In het vierde kwartaal van 2021 wordt het aanbod verder uitgebreid met meer deelmobiliteit van verschillende aanbieders die zich in Twente hebben gemeld.

Op het Nationaal Congres Contractvervoer op 16 september zullen Paul Pietersen van Qarin-Tranzer en Paul Veelenturf, procesmanager van MaaS Twente, uitgebreider ingaan op de werking van de GOAN!-app en de ervaringen hiermee. Bemachtig nu nog een van de laatste tickets, want door de veiligheidsmaatregelen is het aantal plaatsen beperkt.

MaaS app GOAN!

Meer nieuws

Taxi Expo ‘21 in zicht, laatste plaatsen voor Nationaal Congres Contractvervoer

Kennis opdoen, vakgenoten ontmoeten en netwerken. Het zal tijdens Taxi Expo ’21 op donderdag 16 september in Expo Houten eindelijk weer mogelijk zijn. De laatste plaatsen voor het Nationaal Congres Contractvervoer zijn nu nog te bemachtigen. Tientallen exposanten zullen op 16 september hun nieuwste producten, technieken en diensten demonstreren. De beursvloer is daarmee dé plek… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›

Ford toont Mustang Mach-E en E-Transit op Taxi Expo ’21

Met de volledig elektrische Mustang Mach-E draagt Ford sinds kort ook in Nederland bij aan verduurzaming van de taxivloot. In het voorjaar van 2022 volgt de volgende stap met de E-Transit, waarvan speciaal voor Taxi Expo ’21 op 16 september een exemplaar naar Nederland is gehaald. Begin dit jaar heeft Ford aangekondigd dat medio 2026… Lees verder ›