Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt.

MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de Twentse inschrijving en voert de pilot sinds juli uit. De reis-app biedt mensen verschillende mogelijkheden om te reizen. Met de trein, de bus, een deelscooter of deelfiets, AutoMaatje, Regiotaxi of een combinatie van vervoer.

In eerste instantie is de reis-app gelanceerd voor de Regiotaxi-gebruikers in de gemeenten Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. Zij zijn benaderd per brief met uitleg over het systeem en de vraag of zij de app wilden downloaden.

Voorzichtig positieve start
In de afgelopen twee maanden hebben ruim achthonderd Regiotaxi-gebruikers de app gedownload en maakten ruim 700 gebruikers een account aan. Boekingen die door hen zijn gedaan zijn vooral voor de Regiotaxi en het openbaar vervoer. Qarin spreekt van een positieve start in een tijd waarin er nog steeds minder gereisd wordt dan voor corona.

De komende periode gaat de MaaS-dienstverlener aan de slag met vervolgacties. Op 30 september de uitrol van GOAN! in heel Twente gepland. Het aanbod in de app bestaat vanaf dan uit al het reguliere openbaar vervoer inclusief de buurtbus, de elektrische scooter van Go Sharing en de deelfietsen van Deelfiets NL.

In het vierde kwartaal van 2021 wordt het aanbod verder uitgebreid met meer deelmobiliteit van verschillende aanbieders die zich in Twente hebben gemeld.

Op het Nationaal Congres Contractvervoer op 16 september zullen Paul Pietersen van Qarin-Tranzer en Paul Veelenturf, procesmanager van MaaS Twente, uitgebreider ingaan op de werking van de GOAN!-app en de ervaringen hiermee. Bemachtig nu nog een van de laatste tickets, want door de veiligheidsmaatregelen is het aantal plaatsen beperkt.

MaaS app GOAN!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›