Aanmelden voor Taxi Innovatie Prijs kan nog enkele dagen

Het is nog tot en met vrijdag 18 september mogelijk om producten en diensten mee te laten dingen naar de Taxi Innovatie Prijs 2020. In aanloop naar Taxi Expo 2020, op 8 oktober 2020, stemmen de lezers van TaxiPro op hun favorieten.
Dat het taxi- en zorgvervoer een lastige tijd doormaakt, neemt niet weg dat er geïnnoveerd wordt. Sterker nog: dat is misschien wel extra hard nodig om in coronatijd het verschil te maken. Innovatie kan allerlei vormen aannemen, dat is al te zien aan de inzendingen die tot nu toe zijn binnengekomen. Van een compleet nieuw product tot een kleinschalige dienst of zelfs een belangrijke verandering in de werkwijze, alle inzendingen zijn welkom.

Product of dienst moet al op de markt zijn

Deze kunnen worden ingediend via dit formulier. Inzenden kan tot en met vrijdag 18 september. De voorwaarden aan de inschrijving zijn op zichzelf niet streng omdat zoals gezegd innovatie vele vormen kan hebben. Wel moet het product of de dienst nu al op de markt zijn om in aanmerking te komen voor de Taxi Innovatie Prijs 2020. Zo wordt voorkomen dat de prijs bijvoorbeeld wordt toegekend aan iets dat nooit daadwerkelijk voor vernieuwing kan gaan zorgen. In aanloop naar Taxi Expo 2020 laten de TaxiPro-lezers weten wie hun favoriet is en de winnaar wordt tijdens het vakevenement bekendgemaakt.

Winnaars vorige jaren

Het is het vierde jaar op rij dat de Taxi Innovatie Prijs wordt toegekend, nadat dit in een wat verder verleden ook al een aantal keren gebeurde. In 2019 won de Volkswagen e-Crafter; een jaar eerder ging Taxi NOF met de prijs aan de haal voor het initiatief om haar voertuigen met reanimatie-apparatuur. In 2017 bleek de elektrische taxibus van Tribus de favoriet.

In 2019 werden ook prijzen uitgereikt voor de beste taxibedrijven in de categorieën klein tot middelgroot en groot. Het uitreiken van die prijs wordt dit jaar in verband met de coronacrisis overgeslagen.

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›