Expo Houten

Bierman toont aangepaste Mercedes eVito en VW Crafter op Taxi Expo 2020

Bierman heeft de laatste twee jaar veel naamsbekendheid teruggewonnen op de taximarkt. Zo werd het dealerschap van de Flex-i-Trans-vloeren met succes overgenomen. Op Taxi Expo 2020 staat het bedrijf met een Volkswagen L3 Crafter met FIT4-vloer. Omdat elektrisch rijden steeds belangrijker wordt in taxivervoer, laat Bierman op 8 oktober ook een Mercedes-Benz eVito met verlaagde bodem achterin zien.

Het dealerschap van de FIT4 en de concentratie op de taximarkt werpen inmiddels hun vruchten af voor Bierman. Nu is het tijd voor aanvulling en vernieuwing. Vanaf 1 september is Bram van Roemburg in dienst getreden om zich te richten op de taximarkt. Hij heeft ruime ervaring in de aanpaswereld.
 Met de bodemverlaging van de Mercedes-Benz eVito Tourer, en later dit jaar de nieuwe Volkswagen Caddy Maxi, wordt ook het leverprogramma stevig uitgebreid.

Flexibele zitindeling

Met het kunnen aanbieden van de nieuwe Mercedes-Benz eVito Tourer, die ook geschikt is voor rolstoelvervoer, wordt een mooie stap gemaakt. De eVito heeft een sterk verbeterd accupakket met een actieradius van 360 kilometer. Hierdoor is de eVito ook prima geschikt om ingezet te worden buiten het lokale werkgebied en dat maakt het voertuig zeer geschikt voor taxivervoer. De eVito Tourer is namelijk volledig elektrisch aangedreven.

Eén zo’n voertuig, een Mercedes-Benz V-Klasse, zal Bierman aan de bezoekers van Taxi Expo 2020 tonen. Deze bodemverlaging is ontwikkeld door B-style en wordt door Bierman ingebouwd. De zitindeling van de V-Klasse / eVito rolstoeltaxi is flexibel en biedt probleemloos plaats aan één rolstoelpassagier en maximaal vijf zittende passagiers. Afhankelijk van de uitvoering (versie L2 of L3) kan gekozen worden voor een stoelopstelling af fabriek met een 1 of 2-persoons bijrijders stoel. Op de tweede zitrij is een 2 of 3-persoons bank of zijn zelfs twee losse stoelen mogelijk. De De bumper wordt aan de achterklep gemonteerd waardoor de vloerverlaging niet zichtbaar is.

FIT4 neemt chauffeur bij de hand

De Volkswagen Crafter met FiT4-systeem staat in dienst van de chauffeur en laat deze bijvoorbeeld weten of alle gordels wel goed in gebruik zijn. “Mocht er een gordel losschieten, dan gaat er een alarm af”, legt Bierman uit. “Dat maakt het systeem  nog veiliger dan voorheen. De twee voorgordels worden op het touchscreen opengeklikt. Als deze worden aangehaakt, gaan de achtergordels open. Je kunt de driepuntsgordels pas pakken als de twee achtergordels zijn aangehaakt, dus er is veel minder ruimte voor fouten. Het systeem is een stuk slimmer geworden en neemt de chauffeur meer bij de hand.”

De voertuigen van Bierman kunnen op donderdag 8 oktober in het echt worden bekeken en zullen door de deskundigen worden toegelicht op Taxi Expo 2020. Deelname aan beurs en workshops is in de meeste gevallen gratis; aanmelden kan hier. Kort voor de beurs kunnen deelnemers aangeven tijdens welk tijdslot ze aanwezig willen zijn en welke workshops ze eventueel willen bijwonen.

Meer nieuws

‘Nieuw boekingsplatform helpt klanten weer de taxi in’

Korton Software wil graag de klanten en relaties weer eens zien op Taxi Expo en heeft bovendien allerlei ontwikkelingen te melden. WinTax en Korton Regie kregen flinke updates en het nieuwe boekingsplatform Traveller Connect moet helpen om de klanten weer de taxi in te krijgen. Korton Software ziet Taxi Expo 2020 als “een mooie gelegenheid… Lees verder ›

UMS toont snelladers voor elektrische voertuigen op Taxi Expo

Urban Mobility Solutions (UMS) ontwerpt en produceert diverse lichtgewicht en volledig elektrisch aangedreven composietvoertuigen die op klantwens kunnen worden ingericht voor personenvervoer. Het bedrijf is op Taxi Expo 2020 aanwezig met de snelladers waarmee die voertuigen efficiënt opgeladen kunnen worden. De samenleving is hard op weg om vanaf 2030 klimaatneutraal en circulair te zijn. Rijkswaterstaat… Lees verder ›

Mercedes-Benz presenteert elektrische eVito Tourer en EQV 300 op Taxi Expo 2020

Een emissievrij rijbereik van gemiddeld 360 elektrische kilometers en een flexibel in te richten interieur, met plaats voor maximaal negen passagiers en bagage. Dat zijn de troeven van de elektrische eVito Tourer en EQV 300 die Mercedes-Benz als alternatieven voor personenvervoer in en rondom de stad aan de Nederlandse taxibranche presenteert tijdens Taxi Expo 2020…. Lees verder ›