Expo Houten

Bierman toont aangepaste Mercedes eVito en VW Crafter op Taxi Expo 2020

Bierman heeft de laatste twee jaar veel naamsbekendheid teruggewonnen op de taximarkt. Zo werd het dealerschap van de Flex-i-Trans-vloeren met succes overgenomen. Op Taxi Expo 2020 staat het bedrijf met een Volkswagen L3 Crafter met FIT4-vloer. Omdat elektrisch rijden steeds belangrijker wordt in taxivervoer, laat Bierman op 8 oktober ook een Mercedes-Benz eVito met verlaagde bodem achterin zien.

Het dealerschap van de FIT4 en de concentratie op de taximarkt werpen inmiddels hun vruchten af voor Bierman. Nu is het tijd voor aanvulling en vernieuwing. Vanaf 1 september is Bram van Roemburg in dienst getreden om zich te richten op de taximarkt. Hij heeft ruime ervaring in de aanpaswereld.
 Met de bodemverlaging van de Mercedes-Benz eVito Tourer, en later dit jaar de nieuwe Volkswagen Caddy Maxi, wordt ook het leverprogramma stevig uitgebreid.

Flexibele zitindeling

Met het kunnen aanbieden van de nieuwe Mercedes-Benz eVito Tourer, die ook geschikt is voor rolstoelvervoer, wordt een mooie stap gemaakt. De eVito heeft een sterk verbeterd accupakket met een actieradius van 360 kilometer. Hierdoor is de eVito ook prima geschikt om ingezet te worden buiten het lokale werkgebied en dat maakt het voertuig zeer geschikt voor taxivervoer. De eVito Tourer is namelijk volledig elektrisch aangedreven.

Eén zo’n voertuig, een Mercedes-Benz V-Klasse, zal Bierman aan de bezoekers van Taxi Expo 2020 tonen. Deze bodemverlaging is ontwikkeld door B-style en wordt door Bierman ingebouwd. De zitindeling van de V-Klasse / eVito rolstoeltaxi is flexibel en biedt probleemloos plaats aan één rolstoelpassagier en maximaal vijf zittende passagiers. Afhankelijk van de uitvoering (versie L2 of L3) kan gekozen worden voor een stoelopstelling af fabriek met een 1 of 2-persoons bijrijders stoel. Op de tweede zitrij is een 2 of 3-persoons bank of zijn zelfs twee losse stoelen mogelijk. De De bumper wordt aan de achterklep gemonteerd waardoor de vloerverlaging niet zichtbaar is.

FIT4 neemt chauffeur bij de hand

De Volkswagen Crafter met FiT4-systeem staat in dienst van de chauffeur en laat deze bijvoorbeeld weten of alle gordels wel goed in gebruik zijn. “Mocht er een gordel losschieten, dan gaat er een alarm af”, legt Bierman uit. “Dat maakt het systeem  nog veiliger dan voorheen. De twee voorgordels worden op het touchscreen opengeklikt. Als deze worden aangehaakt, gaan de achtergordels open. Je kunt de driepuntsgordels pas pakken als de twee achtergordels zijn aangehaakt, dus er is veel minder ruimte voor fouten. Het systeem is een stuk slimmer geworden en neemt de chauffeur meer bij de hand.”

De voertuigen van Bierman kunnen op donderdag 8 oktober in het echt worden bekeken en zullen door de deskundigen worden toegelicht op Taxi Expo 2020. Deelname aan beurs en workshops is in de meeste gevallen gratis; aanmelden kan hier. Kort voor de beurs kunnen deelnemers aangeven tijdens welk tijdslot ze aanwezig willen zijn en welke workshops ze eventueel willen bijwonen.

Meer nieuws

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Hyundai IONIQ Electric voor het eerst aan taxisector getoond

Snel opladen, ver rijden, nooit meer tanken en geen enkele emissie. Daar zet Van Mossel op in met de Hyundai IONIQ Electric, die op Taxi Expo ’21 aan de Nederlandse taxibranche wordt gepresenteerd. Het nieuwe voertuig heeft een emissievrij rijbereik tot 311 kilometer. Met zijn ranke postuur en vloeiende, coupé-achtige lijnen is de Hyundai IONIQ… Lees verder ›

Kosten besparen dankzij datagedreven coaching

Kostenbesparing binnen het wagenpark is natuurlijk altijd welkom. Maar hoe doe je dat? Hello Mobility grijpt Taxi Expo ’21 aan om met deelnemers in gesprek te gaan over de mogelijkheden. Hello Mobility is een mobiliteitsdienst voor wagenparkbeheer en zet zich in op kostenbesparing binnen het wagenpark. Dat gebeurt door schade beheersbaar te maken, verkeersveiligheid te… Lees verder ›