Bierman toont aangepaste Mercedes eVito en VW Crafter op Taxi Expo 2020

Bierman heeft de laatste twee jaar veel naamsbekendheid teruggewonnen op de taximarkt. Zo werd het dealerschap van de Flex-i-Trans-vloeren met succes overgenomen. Op Taxi Expo 2020 staat het bedrijf met een Volkswagen L3 Crafter met FIT4-vloer. Omdat elektrisch rijden steeds belangrijker wordt in taxivervoer, laat Bierman op 8 oktober ook een Mercedes-Benz eVito met verlaagde bodem achterin zien.

Het dealerschap van de FIT4 en de concentratie op de taximarkt werpen inmiddels hun vruchten af voor Bierman. Nu is het tijd voor aanvulling en vernieuwing. Vanaf 1 september is Bram van Roemburg in dienst getreden om zich te richten op de taximarkt. Hij heeft ruime ervaring in de aanpaswereld.
 Met de bodemverlaging van de Mercedes-Benz eVito Tourer, en later dit jaar de nieuwe Volkswagen Caddy Maxi, wordt ook het leverprogramma stevig uitgebreid.

Flexibele zitindeling

Met het kunnen aanbieden van de nieuwe Mercedes-Benz eVito Tourer, die ook geschikt is voor rolstoelvervoer, wordt een mooie stap gemaakt. De eVito heeft een sterk verbeterd accupakket met een actieradius van 360 kilometer. Hierdoor is de eVito ook prima geschikt om ingezet te worden buiten het lokale werkgebied en dat maakt het voertuig zeer geschikt voor taxivervoer. De eVito Tourer is namelijk volledig elektrisch aangedreven.

Eén zo’n voertuig, een Mercedes-Benz V-Klasse, zal Bierman aan de bezoekers van Taxi Expo 2020 tonen. Deze bodemverlaging is ontwikkeld door B-style en wordt door Bierman ingebouwd. De zitindeling van de V-Klasse / eVito rolstoeltaxi is flexibel en biedt probleemloos plaats aan één rolstoelpassagier en maximaal vijf zittende passagiers. Afhankelijk van de uitvoering (versie L2 of L3) kan gekozen worden voor een stoelopstelling af fabriek met een 1 of 2-persoons bijrijders stoel. Op de tweede zitrij is een 2 of 3-persoons bank of zijn zelfs twee losse stoelen mogelijk. De De bumper wordt aan de achterklep gemonteerd waardoor de vloerverlaging niet zichtbaar is.

FIT4 neemt chauffeur bij de hand

De Volkswagen Crafter met FiT4-systeem staat in dienst van de chauffeur en laat deze bijvoorbeeld weten of alle gordels wel goed in gebruik zijn. “Mocht er een gordel losschieten, dan gaat er een alarm af”, legt Bierman uit. “Dat maakt het systeem  nog veiliger dan voorheen. De twee voorgordels worden op het touchscreen opengeklikt. Als deze worden aangehaakt, gaan de achtergordels open. Je kunt de driepuntsgordels pas pakken als de twee achtergordels zijn aangehaakt, dus er is veel minder ruimte voor fouten. Het systeem is een stuk slimmer geworden en neemt de chauffeur meer bij de hand.”

De voertuigen van Bierman kunnen op donderdag 8 oktober in het echt worden bekeken en zullen door de deskundigen worden toegelicht op Taxi Expo 2020. Deelname aan beurs en workshops is in de meeste gevallen gratis; aanmelden kan hier. Kort voor de beurs kunnen deelnemers aangeven tijdens welk tijdslot ze aanwezig willen zijn en welke workshops ze eventueel willen bijwonen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›