Slimme koplampen Ford maken ’s nachts rijden veiliger

’s Nachts rijden is voor veel taxichauffeurs een stuk intensiever dan overdag. Verkeersborden zijn lastiger te lezen en je kunt minder ver vooruitzien dan je zou willen. De nieuwe koplamptechnologie van autofabrikant Ford moet rijden in het donker veiliger maken. 

Met de nieuwe technologie projecteren de koplampen met een hoge resolutie routeaanwijzingen, de toegestane snelheid of veranderingen in de weersituatie op de weg. Hierdoor kun je als bestuurder voor je blijven kijken, in plaats van bijvoorbeeld naar het navigatiescherm. ‘Zelfs een snelle blik op het navigatiescherm kan er voor zorgen dat er minstens tien meter ‘blind’ wordt gereden. Op een onverlichte weg kan dit ertoe leiden dat je een belangrijk bord of een bocht in de weg mist’, aldus Ford.

De koplampen projecteren in hoge resolutie veranderingen in weersomstandigheden. Foto: website Ford

Naderende bochten

Door de koplampen aan te sluiten op het navigatiesysteem, kunnen bovendien naderende bochten worden aangegeven. Ook zou de breedte van het voertuig op de weg kunnen worden geprojecteerd zodat de bestuurder beter kan inschatten of de auto door een opening kan of op een parkeerplek past.

Niet alleen automobilisten zijn geholpen met de nieuwe technologie, ook de verkeersveiligheid van andere weggebruikers kan erdoor verbeteren. Bijvoorbeeld door een oversteekplaats op de weg te projecteren, die zowel voor de bestuurder als de voetganger zichtbaar is. Ook het projecteren van een te volgen baan en die ervoor zorgt dat fietsers op een veilige afstand worden gepasseerd, behoort tot de mogelijkheden.

Ford is als exposant aanwezig op Taxi Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Meer weten? Klik dan hier

Meer nieuws

Taxi Expo ‘22 staat voor de deur

Het is bijna zover: Taxi Expo ‘22. In Houten komen tijdens dit evenement alle belangrijke partijen in de taxi-sector samen. De laatste ontwikkelingen binnen de sector worden besproken: Welke technologieën gaan de sector naar een hoger niveau tillen? En hoe vergroten we de samenwerking in de branche? Een programma van hoogwaardige workshops, een netwerkborrel en… Lees verder ›

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Nog één maand tot Taxi Expo ’22

Over exact een maand vindt Taxi Expo ’22 plaats. In Houten komen op 6 oktober alle toonaangevende partijen binnen de taxisector bij elkaar om de laatste ontwikkelingen in de branche te bespreken.  Taxi Expo ’22 vormt daarmee de ontmoetingsplek, marktplaats en het kenniscentrum voor het zorgvervoer en straattaxibranche in Nederland. Zo organiseren wij onder meer een… Lees verder ›