Slimme koplampen Ford maken ’s nachts rijden veiliger

’s Nachts rijden is voor veel taxichauffeurs een stuk intensiever dan overdag. Verkeersborden zijn lastiger te lezen en je kunt minder ver vooruitzien dan je zou willen. De nieuwe koplamptechnologie van autofabrikant Ford moet rijden in het donker veiliger maken. 

Met de nieuwe technologie projecteren de koplampen met een hoge resolutie routeaanwijzingen, de toegestane snelheid of veranderingen in de weersituatie op de weg. Hierdoor kun je als bestuurder voor je blijven kijken, in plaats van bijvoorbeeld naar het navigatiescherm. ‘Zelfs een snelle blik op het navigatiescherm kan er voor zorgen dat er minstens tien meter ‘blind’ wordt gereden. Op een onverlichte weg kan dit ertoe leiden dat je een belangrijk bord of een bocht in de weg mist’, aldus Ford.

De koplampen projecteren in hoge resolutie veranderingen in weersomstandigheden. Foto: website Ford

Naderende bochten

Door de koplampen aan te sluiten op het navigatiesysteem, kunnen bovendien naderende bochten worden aangegeven. Ook zou de breedte van het voertuig op de weg kunnen worden geprojecteerd zodat de bestuurder beter kan inschatten of de auto door een opening kan of op een parkeerplek past.

Niet alleen automobilisten zijn geholpen met de nieuwe technologie, ook de verkeersveiligheid van andere weggebruikers kan erdoor verbeteren. Bijvoorbeeld door een oversteekplaats op de weg te projecteren, die zowel voor de bestuurder als de voetganger zichtbaar is. Ook het projecteren van een te volgen baan en die ervoor zorgt dat fietsers op een veilige afstand worden gepasseerd, behoort tot de mogelijkheden.

Ford is als exposant aanwezig op Taxi Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Meer weten? Klik dan hier

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›