Expo Houten

BP stelt kostenbesparing voor taxi’s centraal op Taxi Expo 2016

bpTijdens de nieuwste editie van de Taxi Expo, op 12 en 13 oktober in Houten, toont BP een reeks oplossingen waarmee taxi-ondernemers en fleetmanagers de operationele kosten van hun wagenpark aanzienlijk kunnen verlagen. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de nieuwe BP brandstoffen met ACTIVE technologie, die eerder dit jaar zijn gelanceerd. Deze brandstoffen helpen schadelijk vuil uit motoren te verwijderen, wat een besparing op brandstofkosten kan opleveren.

De nieuwe BP brandstoffen met ACTIVE technologie bestrijden de effecten van vuil al vanaf het moment dat de motor wordt gestart. Ze verwijderen vuil dat door basisbrandstoffen* in de motor is achtergelaten en beschermen tegelijkertijd tegen de afzetting van nieuw vuil. Met motoren die aldus gereinigd zijn met de nieuwe BP brandstoffen met ACTIVE technologie kunnen weggebruikers tot wel 56 km extra per tank rijden in het geval van diesel en tot aan 44 km extra per tank in het geval van benzine**.

Volop besparing

BP’s innovatieve ACTIVE technologie is te vinden in nagenoeg alle BP brandstoffen, zowel de reguliere als de premium diesel en benzine, inclusief de truck lane diesel. Gebruik van BP diesel met ACTIVE technologie in vrachtwagens kan resulteren in een jaarlijkse besparing tot wel 340 liter brandstof in het geval van een lichte vrachtauto en tot aan 912 liter brandstof in het geval van een zware vrachtauto***.

Uitvoerig getest

Voor de ontwikkeling van ACTIVE technologie zijn grondige tests uitgevoerd, waarbij de brandstoffen aan meer dan 110 verschillende testmethodes en duizenden testuren in motoren en voertuigen (variërend van een kleine stadsauto tot een zware vrachtauto) zijn onderworpen. Dit toonde aan dat het gebruik van BP brandstoffen met ACTIVE technologie – ongeacht de grootte van het voertuig – resulteert in een schonere motor.

De gevolgen van vuil

Zelfs een kleine hoeveelheid vuil kan een grote impact hebben op de prestaties van een motor. BP’s nieuwe brandstoffen met ACTIVE technologie werken op twee manieren – de actieve moleculen verwijderen vuil van essentiële motoronderdelen en vormen tevens een beschermlaag die de afzetting van nieuw vuil helpt voorkomen. Hiermee helpen ze de motor soepel en efficiënt te lopen én helpen ze het risico op ongepland en duur onderhoud te verminderen.

Kosten onder controle

BP’s nieuwe brandstoffen met ACTIVE technologie zijn slechts één oplossing waarmee ondernemers hun kosten onder controle kunnen houden. Op de Taxi Expo 2016 toont BP een reeks aan bewezen services en praktische innovaties die ook taxi-professionals beter op weg helpen. Zo kunnen bezoekers op BP’s stand terecht voor een live-demonstratie van de geavanceerde fleetmanagement-software BP FleetExpert, die gebruikers gedetailleerd inzicht geeft in zaken als brandstofverbruik, CO2-uitstoot en noodzakelijk onderhoud.

Bezoek onze stand tijdens TaxiExpo. Meer informatie over de zakelijke diensten van BP is te vinden op www.bp.nl/zakelijk.

* Brandstof die alleen voldoet aan de NEN EN standaard.

** Met nieuwe BP Ultimate Diesel kunt u tot 56 km per tank extra rijden en met nieuwe BP Ultimate Ongelood 98 tot wel 44 km extra per tank. Gebaseerd op een verbruik van 850 km per tank voor diesel en 650 km voor benzine. Getest met een serie voertuigen tegen basis diesel en basis 95 RON benzine. Gemiddelde verbetering van bereik is 35 km voor BP Ultimate Diesel en 29 km voor BP Ultimate Ongelood 98. Werkelijke resultaten kunnen variëren per voertuig en rijstijl.

*** Gebaseerd op een jaarlijks kilometrage van 50.000 km voor lichte vrachtauto’s (bruto gewicht tussen 3,5 tot 7,5 ton) en een zware vrachtauto die jaarlijks 80.000 km rijdt (bruto gewicht meer dan 16 ton).

Meer nieuws

Taxi Expo ’21 op 16 september in Expo Houten

Ook in deze bijzondere tijd is het van belang om met andere professionals in het kleinschalig personenvervoer te netwerken. Dé marktplaats en het kenniscentrum voor de branche, Taxi Expo, zal dit jaar dan ook plaatsvinden op donderdag 16 september in Expo Houten. De registratie voor deelname is geopend.  Taxi Expo ‘21 wordt georganiseerd door vakblad… Lees verder ›

Thema’s Congres Contractvervoer ’21 zijn bekend

Dé marktplaats en het kenniscentrum voor de branche, Taxi Expo, vindt dit jaar plaats op donderdag 16 september in Expo Houten. Het Nationaal Congres Contactvervoer maakt hier onderdeel van uit. De voorlopige thema’s voor het congres zijn inmiddels bekend.

‘Nieuw boekingsplatform helpt klanten weer de taxi in’

Korton Software wil graag de klanten en relaties weer eens zien op Taxi Expo 2020 en heeft bovendien allerlei ontwikkelingen te melden. WinTax en Korton Regie kregen flinke updates en het nieuwe boekingsplatform Traveller Connect moet helpen om de klanten weer de taxi in te krijgen. Korton Software ziet Taxi Expo 2020 als “een mooie… Lees verder ›