BP stelt kostenbesparing voor taxi’s centraal op Taxi Expo 2016

bpTijdens de nieuwste editie van de Taxi Expo, op 12 en 13 oktober in Houten, toont BP een reeks oplossingen waarmee taxi-ondernemers en fleetmanagers de operationele kosten van hun wagenpark aanzienlijk kunnen verlagen. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de nieuwe BP brandstoffen met ACTIVE technologie, die eerder dit jaar zijn gelanceerd. Deze brandstoffen helpen schadelijk vuil uit motoren te verwijderen, wat een besparing op brandstofkosten kan opleveren.

De nieuwe BP brandstoffen met ACTIVE technologie bestrijden de effecten van vuil al vanaf het moment dat de motor wordt gestart. Ze verwijderen vuil dat door basisbrandstoffen* in de motor is achtergelaten en beschermen tegelijkertijd tegen de afzetting van nieuw vuil. Met motoren die aldus gereinigd zijn met de nieuwe BP brandstoffen met ACTIVE technologie kunnen weggebruikers tot wel 56 km extra per tank rijden in het geval van diesel en tot aan 44 km extra per tank in het geval van benzine**.

Volop besparing

BP’s innovatieve ACTIVE technologie is te vinden in nagenoeg alle BP brandstoffen, zowel de reguliere als de premium diesel en benzine, inclusief de truck lane diesel. Gebruik van BP diesel met ACTIVE technologie in vrachtwagens kan resulteren in een jaarlijkse besparing tot wel 340 liter brandstof in het geval van een lichte vrachtauto en tot aan 912 liter brandstof in het geval van een zware vrachtauto***.

Uitvoerig getest

Voor de ontwikkeling van ACTIVE technologie zijn grondige tests uitgevoerd, waarbij de brandstoffen aan meer dan 110 verschillende testmethodes en duizenden testuren in motoren en voertuigen (variërend van een kleine stadsauto tot een zware vrachtauto) zijn onderworpen. Dit toonde aan dat het gebruik van BP brandstoffen met ACTIVE technologie – ongeacht de grootte van het voertuig – resulteert in een schonere motor.

De gevolgen van vuil

Zelfs een kleine hoeveelheid vuil kan een grote impact hebben op de prestaties van een motor. BP’s nieuwe brandstoffen met ACTIVE technologie werken op twee manieren – de actieve moleculen verwijderen vuil van essentiële motoronderdelen en vormen tevens een beschermlaag die de afzetting van nieuw vuil helpt voorkomen. Hiermee helpen ze de motor soepel en efficiënt te lopen én helpen ze het risico op ongepland en duur onderhoud te verminderen.

Kosten onder controle

BP’s nieuwe brandstoffen met ACTIVE technologie zijn slechts één oplossing waarmee ondernemers hun kosten onder controle kunnen houden. Op de Taxi Expo 2016 toont BP een reeks aan bewezen services en praktische innovaties die ook taxi-professionals beter op weg helpen. Zo kunnen bezoekers op BP’s stand terecht voor een live-demonstratie van de geavanceerde fleetmanagement-software BP FleetExpert, die gebruikers gedetailleerd inzicht geeft in zaken als brandstofverbruik, CO2-uitstoot en noodzakelijk onderhoud.

Bezoek onze stand tijdens TaxiExpo. Meer informatie over de zakelijke diensten van BP is te vinden op www.bp.nl/zakelijk.

* Brandstof die alleen voldoet aan de NEN EN standaard.

** Met nieuwe BP Ultimate Diesel kunt u tot 56 km per tank extra rijden en met nieuwe BP Ultimate Ongelood 98 tot wel 44 km extra per tank. Gebaseerd op een verbruik van 850 km per tank voor diesel en 650 km voor benzine. Getest met een serie voertuigen tegen basis diesel en basis 95 RON benzine. Gemiddelde verbetering van bereik is 35 km voor BP Ultimate Diesel en 29 km voor BP Ultimate Ongelood 98. Werkelijke resultaten kunnen variëren per voertuig en rijstijl.

*** Gebaseerd op een jaarlijks kilometrage van 50.000 km voor lichte vrachtauto’s (bruto gewicht tussen 3,5 tot 7,5 ton) en een zware vrachtauto die jaarlijks 80.000 km rijdt (bruto gewicht meer dan 16 ton).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›