Hyundai IONIQ maakt elektrisch rijden bereikbaar

ioniq-line-upZorgeloos rijden in een dynamische, complete en modern vormgegeven auto die geen schadelijke stoffen uitstoot (of een zeer lage CO2-emissie heeft en zeer zuinig met brandstof omgaat). Met de nieuwe Hyundai IONIQ kan het allemaal. De Hyundai IONIQ is de eerste auto ter wereld die beschikbaar is met keuze uit drie innovatieve aandrijfsystemen. De ideale auto voor de taxibranche.

De Hyundai IONIQ is er als hybride (met een 1.6 benzinemotor van 77,2 kW (105 pk) en een 31,9 kW (43,5 pk) sterke elektromotor). Vanaf oktober volgt de volledig elektrische versie IONIQ Electric met 88,2 kW (120 pk) en een actieradius van 280 kilometer. De Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid komt in 2017. De zeer scherpe vanafprijs voor de Hyundai IONIQ Hybrid bedraagt € 21.995. De Hyundai IONIQ Electric is er vanaf € 33.995.

Fors goedkoper dan concurrentie

De Hyundai IONIQ hybride is niet alleen fors goedkoper dan de concurrentie. De IONIQ hybride biedt ook meer. De Hyundai IONIQ rijdt ook zeer soepel en efficiënt. Dit komt doordat de Hyundai IONIQ hybride standaard een automatische transmissie met dubbele koppeling heeft waardoor de 1.6-liter Kappa GDI-motor motor zuiniger presteert en soepeler schakelt. Het gezamenlijke systeemvermogen (motor en elektromotor) zorgt voor een opvallend pittige respons bij het accelereren.

De elektromotor haalt zijn kracht uit een 1,56 kWh lithium-ion-polymeerbatterij. De wegligging is door de gewichtsverdeling ideaal en er blijft een ruime bagageruimte over. De acceleratie van de Hyundai IONIQ Hybrid is krachtiger dan die van menige dieselauto. De topsnelheid bedraagt 185 km/u en de gecombineerde CO2-emissie komt uit op 79 g/km. Het brandstofverbruik is 3,4 l/100 km.

Hyundai IONIQ Electric heeft actieradius 280 kilometer

De IONIQ Electric beschikt over een nagelnieuwe 28 kWh lithium-ion-polymeerbatterij. Met deze batterij is de actieradius 280 kilometer volgens de NEDC-norm. De 88 kW (120 pk) sterke elektromotor levert direct de maximale trekkracht van 295 Nm. Dankzij een moderne eentrapstransmissie heeft de auto een topsnelheid van 165 km/u. De hoog voltage batterij levert altijd optimaal vermogen en opladen gaat snel. De warmtepomp aan boord zorgt er dat de batterij altijd onder perfecte omstandigheden presteert.

Prijs inclusief uitgekiend servicepakket

De Hyundai IONIQ Electric wordt geleverd met een uitgekiend servicepakket. Dit bestaat uit: een oplaadpunt, E-roamingkaart, laadkabel, garantie, installatie én onderhoudspakket van het laadpunt. De garantie is 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking en 8 jaar en 200.000 kilometer op de hoge voltage batterij.
Moderne connectiviteitdiensten

Alle Hyundai IONIQ-modellen worden geleverd met aansprekende moderne connectiviteitdiensten zoals Android Auto en Apple CarPlay. Verder profiteert de bestuurder van TomTom LIVE Services en behoort draadloos opladen van de smartphone ook tot de mogelijkheden. De Hyundai IONIQ voldoet aan de zwaarste eisen (vijf sterren) die veiligheidsorganisatieEuro NCAP stelt.
IONIQ met hoofd en hart

Welke uitvoering van de Hyundai IONIQ ook wordt gekozen. De IONIQ is altijd ruim, praktisch en zeer efficiënt. De IONIQ is de ideale taxi voor wie hart heeft voor ‘groene’ mobiliteit en met het hoofd kiest voor praktische gebruiksmogelijkheden, efficiëntie en een scherpe prijs.

Bekijk de Hyundai IONIQ op Taxi Expo: 12 en 13 oktober 2016, Expo Houten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›