Hyundai IONIQ maakt elektrisch rijden bereikbaar

ioniq-line-upZorgeloos rijden in een dynamische, complete en modern vormgegeven auto die geen schadelijke stoffen uitstoot (of een zeer lage CO2-emissie heeft en zeer zuinig met brandstof omgaat). Met de nieuwe Hyundai IONIQ kan het allemaal. De Hyundai IONIQ is de eerste auto ter wereld die beschikbaar is met keuze uit drie innovatieve aandrijfsystemen. De ideale auto voor de taxibranche.

De Hyundai IONIQ is er als hybride (met een 1.6 benzinemotor van 77,2 kW (105 pk) en een 31,9 kW (43,5 pk) sterke elektromotor). Vanaf oktober volgt de volledig elektrische versie IONIQ Electric met 88,2 kW (120 pk) en een actieradius van 280 kilometer. De Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid komt in 2017. De zeer scherpe vanafprijs voor de Hyundai IONIQ Hybrid bedraagt € 21.995. De Hyundai IONIQ Electric is er vanaf € 33.995.

Fors goedkoper dan concurrentie

De Hyundai IONIQ hybride is niet alleen fors goedkoper dan de concurrentie. De IONIQ hybride biedt ook meer. De Hyundai IONIQ rijdt ook zeer soepel en efficiënt. Dit komt doordat de Hyundai IONIQ hybride standaard een automatische transmissie met dubbele koppeling heeft waardoor de 1.6-liter Kappa GDI-motor motor zuiniger presteert en soepeler schakelt. Het gezamenlijke systeemvermogen (motor en elektromotor) zorgt voor een opvallend pittige respons bij het accelereren.

De elektromotor haalt zijn kracht uit een 1,56 kWh lithium-ion-polymeerbatterij. De wegligging is door de gewichtsverdeling ideaal en er blijft een ruime bagageruimte over. De acceleratie van de Hyundai IONIQ Hybrid is krachtiger dan die van menige dieselauto. De topsnelheid bedraagt 185 km/u en de gecombineerde CO2-emissie komt uit op 79 g/km. Het brandstofverbruik is 3,4 l/100 km.

Hyundai IONIQ Electric heeft actieradius 280 kilometer

De IONIQ Electric beschikt over een nagelnieuwe 28 kWh lithium-ion-polymeerbatterij. Met deze batterij is de actieradius 280 kilometer volgens de NEDC-norm. De 88 kW (120 pk) sterke elektromotor levert direct de maximale trekkracht van 295 Nm. Dankzij een moderne eentrapstransmissie heeft de auto een topsnelheid van 165 km/u. De hoog voltage batterij levert altijd optimaal vermogen en opladen gaat snel. De warmtepomp aan boord zorgt er dat de batterij altijd onder perfecte omstandigheden presteert.

Prijs inclusief uitgekiend servicepakket

De Hyundai IONIQ Electric wordt geleverd met een uitgekiend servicepakket. Dit bestaat uit: een oplaadpunt, E-roamingkaart, laadkabel, garantie, installatie én onderhoudspakket van het laadpunt. De garantie is 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking en 8 jaar en 200.000 kilometer op de hoge voltage batterij.
Moderne connectiviteitdiensten

Alle Hyundai IONIQ-modellen worden geleverd met aansprekende moderne connectiviteitdiensten zoals Android Auto en Apple CarPlay. Verder profiteert de bestuurder van TomTom LIVE Services en behoort draadloos opladen van de smartphone ook tot de mogelijkheden. De Hyundai IONIQ voldoet aan de zwaarste eisen (vijf sterren) die veiligheidsorganisatieEuro NCAP stelt.
IONIQ met hoofd en hart

Welke uitvoering van de Hyundai IONIQ ook wordt gekozen. De IONIQ is altijd ruim, praktisch en zeer efficiënt. De IONIQ is de ideale taxi voor wie hart heeft voor ‘groene’ mobiliteit en met het hoofd kiest voor praktische gebruiksmogelijkheden, efficiëntie en een scherpe prijs.

Bekijk de Hyundai IONIQ op Taxi Expo: 12 en 13 oktober 2016, Expo Houten

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›