Test nu zelf de Transit Custom Kombi op Taxi Expo 2016

FordFord biedt chauffeurs dit jaar de mogelijkheid om de Transit Custom Kombi zelf uit te proberen tijdens Taxi Expo in Houten op 12 & 13 oktober. De Transit Custom Kombi heeft zich met zijn ruimte, comfort, veiligheid en geavanceerde technologieën al bewezen als de ideale peoplemover. Nieuw is de ongeëvenaarde Ford EcoBlue Euro 6- dieselmotor, met een aanzienlijk lagere cost of ownership (TCO) en nóg betere prestaties.

Ford EcoBlue

Ford heeft de Ford EcoBlue geïntroduceerd, ofwel de eerste nieuwe geavanceerde dieselmotor die klanten door middel van geavanceerde technologieën en een innovatief ontwerp een geoptimaliseerd brandstofverbruik en lagere CO2- en NOX-uitstoot* biedt. Door de verlaging van de verschillende soorten uitstoot voldoen deze motoren aan de strenge Euro 6 emissienorm. De viercilinder 2.0-liter Ford EcoBlue biedt een unieke combinatie van laag brandstofverbruik, prestatievermogen en verfijning en maakt ook zijn opwachting in de Transit Custom Kombi.

Geavanceerde technologieën

Naast de nieuwe aandrijving is de Transit Custom Kombi tevens voorzien van geavanceerde nieuwe technologieën voor bestuurdersassistentie en autotechnologieën voor meer vertrouwen en rijcomfort.

Met dezelfde camera- en radartechnologie als in de nieuwste personenauto’s van Ford, zoals de Mondeo en de S-MAX, kun u kiezen voor de volgende functies:
• Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection beperkt de impact van frontale botsingen met voertuigen en voetgangers en helpt bestuurders in sommige gevallen om botsingen helemaal te voorkomen
• Adaptive Cruise Control gebruikt een naar voren gerichte radar om een vooraf ingestelde afstand te handhaven. De bestuurder stelt de gewenste snelheid in en wanneer het verkeer voor de bestuurder vertraagt, wordt ook de auto automatisch vertraagd. Wanneer het verkeer weer optrekt, accelereert de auto weer naar de vooraf ingestelde snelheid.
• Traffic Sign Recognition informeert de bestuurder via de display van het instrumentencluster over de laatst waargenomen snelheidslimiet, einde-aanduidingen en inhaalverboden.

Veiligheid gegarandeerd

De Transit Custom Kombi is standaard uitgerust met een geüpgraded Electronic Stability Control-systeem (ESC). Dit systeem biedt een verbeterde reeks functies om de stabiliteit van auto’s te verbeteren in extreme verkeerssituaties, met onder andere de volgende drie gepatenteerde functies van Ford:
• Side Wind Stabilisation – een nieuw systeem dat de remmen aan één kant van de auto inschakelt om de invloed van een plotselinge windstoot te verminderen
• Curve Control – een uniek, door Ford ontwikkeld programma dat ervoor zorgt dat de auto op een veilige en stabiele manier langzamer gaat rijden wanneer een bocht te snel wordt genomen, zoals op een snelwegafslag.
• Roll Stability Control – ontworpen om te voorkomen dat de auto over de kop slaat door het motorkoppel en de remkracht per wiel te regelen

Automatische SelectShift-transmissie

Voor nóg meer comfort en gemak in stadsverkeer kunnen klanten van Transit en Transit Custom-uitvoeringen met voorwielaandrijving vanaf eind 2016 kiezen voor een automatische SelectShift-transmissie met zes versnellingen. De transmissie biedt soepele, responsieve en efficiënte prestaties in combinatie met de EcoBlue-dieselmotor van Ford. De SelectShift-transmissie biedt de mogelijkheid om handmatig te schakelen met behulp van de knoppen op de versnellingspook en heeft tevens de Ford Auto-Start-Stop functonaliteit.

Maak een proefrit op de Taxi Expo 2016

Probeer de Custom Kombi met zijn Ford EcoBlue-dieselmotor en geavanceerde technologieën zelf uit tijdens de Taxi Expo 2016. Naast de Transit Custom Kombi, kunt u ook proefrijden met de intelligente, geraffineerde en opvallende Ford Mondeo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›