Expo Houten

Nieuwe workshops Taxi Expo: Arbo-update en dementievriendelijk in taxi

Het programma van Taxi Expo 2017 is met twee workshops uitgebreid. Arbeidsdeskundige Edward Scheringa neemt de deelnemers aan zijn workshop mee langs de veranderingen in de ARBo-wetgeving. Saskia de Jonge van Samen Dementievriendelijk zal vertellen hoe je in de taxi kunt omgaan met het groeiende aantal mensen met dementie in Nederland. Taxi Expo 2017 vindt plaats op donderdag 12 oktober in Expo Houten.

Wat zijn signalen die er op kunnen wijzen dat iemand aan het dementeren is? En hoe kun je daar als taxichauffeur het beste op inspelen? Vanwege de vergrijzing in ons land zal het aantal mensen met dementie toenemen. Bovendien blijven zij langer thuis wonen: gemiddeld zes jaar nadat de diagnose is gesteld. De kans dat je in het dagelijks leven te maken krijgt met iemand met dementie, wordt daarom steeds groter.

Binnen de campagne Samen Dementievriendelijk is het mogelijk om als bedrijf of organisatie je mensen te laten trainen in de omgang met mensen met dementie. De training kan ‘in house’ en op maat worden verzorgd, iets wat bij onder meer Connexxion gebeurt. Bij Sociaal Fonds Taxi volgden recent negen taxileraren de training, zodat zij de opgedane kennis in hun bedrijven kunnen delen. Meer taxileraren zullen dit voorbeeld volgen.

Praktijksituaties taxi

Op uitnodiging van SFT verzorgt Saskia de Jonge op Taxi Expo 2017 van 12.30 tot 13.15 uur een presentatie. “In mijn workshop zal ik ingaan op waarom het belangrijk is dat Nederland dementievriendelijk wordt. Om hoeveel mensen gaat het, waar kom je ze tegen, hoe reageert Nederland nu. Ik vertel wat dementie is, laat filmpjes zien van mensen met dementie en benoem signalen waaraan je dementie kunt herkennen.

“Ook geef ik tips over hoe je kunt omgaan met mensen met dementie. Ik doe dat aan de hand van onze GOED-methode: Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken en Dankjewel. Ik licht dat toe aan de hand van praktijksituaties die je in de taxi kunt tegenkomen”, aldus De Jonge.

Second opinion bedrijfsarts

Op 1 juli van dit jaar werden er diverse veranderingen doorgevoerd in de Arbobeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbowet. Alle bedrijven in Nederland hebben met die wet te maken. De veranderingen zijn bedoeld om zowel de werkgever als de werknemers meer bij het arbobeleid te betrekken. Maar ook voor bijvoorbeeld de bedrijfsarts en de preventiemedewerker hebben de aanpassingen zo hun gevolgen.

Edward Scheringa zal in zijn workshop van 11.30 tot 12.15 uur een aantal van de wijzigingen in de Arbowet toelichten. Nieuw is bijvoorbeeld dat wanneer de werknemer twijfelt aan de juistheid van het advies van de bedrijfsarts gegeven advies, hij of zij een second opinion van een andere bedrijfsarts kan aanvragen. De preventiemedewerker heeft door de veranderingen een wat andere rol gekregen, en dat geldt ook voor de ondernemingsraad. Deze en andere veranderingen komen in de workshop aan bod.

Taxi Expo 2017 vindt op donderdag 12 oktober plaats in Expo Houten. Schrijf je nu in voor deelname en kies meteen de workshops die jij graag wilt bijwonen.

Meer nieuws

‘Nieuw boekingsplatform helpt klanten weer de taxi in’

Korton Software wil graag de klanten en relaties weer eens zien op Taxi Expo en heeft bovendien allerlei ontwikkelingen te melden. WinTax en Korton Regie kregen flinke updates en het nieuwe boekingsplatform Traveller Connect moet helpen om de klanten weer de taxi in te krijgen. Korton Software ziet Taxi Expo 2020 als “een mooie gelegenheid… Lees verder ›

UMS toont snelladers voor elektrische voertuigen op Taxi Expo

Urban Mobility Solutions (UMS) ontwerpt en produceert diverse lichtgewicht en volledig elektrisch aangedreven composietvoertuigen die op klantwens kunnen worden ingericht voor personenvervoer. Het bedrijf is op Taxi Expo 2020 aanwezig met de snelladers waarmee die voertuigen efficiënt opgeladen kunnen worden. De samenleving is hard op weg om vanaf 2030 klimaatneutraal en circulair te zijn. Rijkswaterstaat… Lees verder ›

Mercedes-Benz presenteert elektrische eVito Tourer en EQV 300 op Taxi Expo 2020

Een emissievrij rijbereik van gemiddeld 360 elektrische kilometers en een flexibel in te richten interieur, met plaats voor maximaal negen passagiers en bagage. Dat zijn de troeven van de elektrische eVito Tourer en EQV 300 die Mercedes-Benz als alternatieven voor personenvervoer in en rondom de stad aan de Nederlandse taxibranche presenteert tijdens Taxi Expo 2020…. Lees verder ›