De volledig elektrische taxibus van Tribus

Tribus presenteert op Taxi Expo 2017 een volledig elektrische minibus. Met deze Fiat Ducato speelt het bedrijf in op een grote behoefte in de markt voor emissievrij personenvervoer. De eerste elektrische minibussen gaan de komende tijd al de weg op. 

De volledig elektrische taxibus is de zogenaamde e-Ducato: een multifunctionele minibus waar Tribus nu al heel veel belangstelling voor ervaart. Deze minibus is gebaseerd op de Fiat Ducato L3H2. De elektrische aandrijflijn bestaat uit een 60 kW elektromotor plus een 76 kWh batterij. Daarmee heeft de e-Ducato een actieradius van ruim 220 km.

De e-Ducato is rolstoeltoegankelijk en biedt ruimte aan acht passagiers, inclusief rolstoelgebruiker. Ideaal voor openbaar vervoer, taxi-, shuttle- en luchthaventransferdiensten. Er kan met maximaal 19 kW per uur geladen worden via een Type2 stekker; de laadtijd bedraagt dan zo’n 3,5 uur. Uniek aan deze minibus is dat het totaalgewicht onder 3.500 kg GVW blijft. Dit voertuig kan dus gewoon door iemand met een B-rijbewijs worden bestuurd.

Tribus is tijdens Taxi Expo te vinden op stand B010. Deelname aan de beurs is voor de taxibranche gratis dus schrijf je nu in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›