Expo Houten

De volledig elektrische taxibus van Tribus

Tribus presenteert op Taxi Expo 2017 een volledig elektrische minibus. Met deze Fiat Ducato speelt het bedrijf in op een grote behoefte in de markt voor emissievrij personenvervoer. De eerste elektrische minibussen gaan de komende tijd al de weg op. 

De volledig elektrische taxibus is de zogenaamde e-Ducato: een multifunctionele minibus waar Tribus nu al heel veel belangstelling voor ervaart. Deze minibus is gebaseerd op de Fiat Ducato L3H2. De elektrische aandrijflijn bestaat uit een 60 kW elektromotor plus een 76 kWh batterij. Daarmee heeft de e-Ducato een actieradius van ruim 220 km.

De e-Ducato is rolstoeltoegankelijk en biedt ruimte aan acht passagiers, inclusief rolstoelgebruiker. Ideaal voor openbaar vervoer, taxi-, shuttle- en luchthaventransferdiensten. Er kan met maximaal 19 kW per uur geladen worden via een Type2 stekker; de laadtijd bedraagt dan zo’n 3,5 uur. Uniek aan deze minibus is dat het totaalgewicht onder 3.500 kg GVW blijft. Dit voertuig kan dus gewoon door iemand met een B-rijbewijs worden bestuurd.

Tribus is tijdens Taxi Expo te vinden op stand B010. Deelname aan de beurs is voor de taxibranche gratis dus schrijf je nu in.

Meer nieuws

Kosten besparen dankzij datagedreven coaching

Kostenbesparing binnen het wagenpark is natuurlijk altijd welkom. Maar hoe doe je dat? Hello Mobility grijpt Taxi Expo ’21 aan om met deelnemers in gesprek te gaan over de mogelijkheden. Hello Mobility is een mobiliteitsdienst voor wagenparkbeheer en zet zich in op kostenbesparing binnen het wagenpark. Dat gebeurt door schade beheersbaar te maken, verkeersveiligheid te… Lees verder ›

Kia presenteert elektrische EV6 op Taxi Expo ’21

Als primeur op Taxi Expo ’21 presenteert Kia Nederland de Kia EV6. Deze vijfzits crossover is de eerste Kia op het geavanceerde Electric-Global Modular Platform (E-GMP) en een echte gamechanger. Met een accucapaciteit van 58 of 77,4 kWh kan er op één lading tot maar liefst 528 kilometer gereden worden (volgens WLTP). De intelligente 800V-techniek… Lees verder ›

Taxi Expo ‘21 in zicht, laatste plaatsen voor Nationaal Congres Contractvervoer

Kennis opdoen, vakgenoten ontmoeten en netwerken. Het zal tijdens Taxi Expo ’21 op donderdag 16 september in Expo Houten eindelijk weer mogelijk zijn. De laatste plaatsen voor het Nationaal Congres Contractvervoer zijn nu nog te bemachtigen. Tientallen exposanten zullen op 16 september hun nieuwste producten, technieken en diensten demonstreren. De beursvloer is daarmee dé plek… Lees verder ›