De volledig elektrische taxibus van Tribus

Tribus presenteert op Taxi Expo 2017 een volledig elektrische minibus. Met deze Fiat Ducato speelt het bedrijf in op een grote behoefte in de markt voor emissievrij personenvervoer. De eerste elektrische minibussen gaan de komende tijd al de weg op. 

De volledig elektrische taxibus is de zogenaamde e-Ducato: een multifunctionele minibus waar Tribus nu al heel veel belangstelling voor ervaart. Deze minibus is gebaseerd op de Fiat Ducato L3H2. De elektrische aandrijflijn bestaat uit een 60 kW elektromotor plus een 76 kWh batterij. Daarmee heeft de e-Ducato een actieradius van ruim 220 km.

De e-Ducato is rolstoeltoegankelijk en biedt ruimte aan acht passagiers, inclusief rolstoelgebruiker. Ideaal voor openbaar vervoer, taxi-, shuttle- en luchthaventransferdiensten. Er kan met maximaal 19 kW per uur geladen worden via een Type2 stekker; de laadtijd bedraagt dan zo’n 3,5 uur. Uniek aan deze minibus is dat het totaalgewicht onder 3.500 kg GVW blijft. Dit voertuig kan dus gewoon door iemand met een B-rijbewijs worden bestuurd.

Tribus is tijdens Taxi Expo te vinden op stand B010. Deelname aan de beurs is voor de taxibranche gratis dus schrijf je nu in.

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›