Expo Houten

De volledig elektrische taxibus van Tribus

Tribus presenteert op Taxi Expo 2017 een volledig elektrische minibus. Met deze Fiat Ducato speelt het bedrijf in op een grote behoefte in de markt voor emissievrij personenvervoer. De eerste elektrische minibussen gaan de komende tijd al de weg op. 

De volledig elektrische taxibus is de zogenaamde e-Ducato: een multifunctionele minibus waar Tribus nu al heel veel belangstelling voor ervaart. Deze minibus is gebaseerd op de Fiat Ducato L3H2. De elektrische aandrijflijn bestaat uit een 60 kW elektromotor plus een 76 kWh batterij. Daarmee heeft de e-Ducato een actieradius van ruim 220 km.

De e-Ducato is rolstoeltoegankelijk en biedt ruimte aan acht passagiers, inclusief rolstoelgebruiker. Ideaal voor openbaar vervoer, taxi-, shuttle- en luchthaventransferdiensten. Er kan met maximaal 19 kW per uur geladen worden via een Type2 stekker; de laadtijd bedraagt dan zo’n 3,5 uur. Uniek aan deze minibus is dat het totaalgewicht onder 3.500 kg GVW blijft. Dit voertuig kan dus gewoon door iemand met een B-rijbewijs worden bestuurd.

Tribus is tijdens Taxi Expo te vinden op stand B010. Deelname aan de beurs is voor de taxibranche gratis dus schrijf je nu in.

Meer nieuws

‘Nieuw boekingsplatform helpt klanten weer de taxi in’

Korton Software wil graag de klanten en relaties weer eens zien op Taxi Expo en heeft bovendien allerlei ontwikkelingen te melden. WinTax en Korton Regie kregen flinke updates en het nieuwe boekingsplatform Traveller Connect moet helpen om de klanten weer de taxi in te krijgen. Korton Software ziet Taxi Expo 2020 als “een mooie gelegenheid… Lees verder ›

UMS toont snelladers voor elektrische voertuigen op Taxi Expo

Urban Mobility Solutions (UMS) ontwerpt en produceert diverse lichtgewicht en volledig elektrisch aangedreven composietvoertuigen die op klantwens kunnen worden ingericht voor personenvervoer. Het bedrijf is op Taxi Expo 2020 aanwezig met de snelladers waarmee die voertuigen efficiënt opgeladen kunnen worden. De samenleving is hard op weg om vanaf 2030 klimaatneutraal en circulair te zijn. Rijkswaterstaat… Lees verder ›

Mercedes-Benz presenteert elektrische eVito Tourer en EQV 300 op Taxi Expo 2020

Een emissievrij rijbereik van gemiddeld 360 elektrische kilometers en een flexibel in te richten interieur, met plaats voor maximaal negen passagiers en bagage. Dat zijn de troeven van de elektrische eVito Tourer en EQV 300 die Mercedes-Benz als alternatieven voor personenvervoer in en rondom de stad aan de Nederlandse taxibranche presenteert tijdens Taxi Expo 2020…. Lees verder ›