UMS toont snelladers voor elektrische voertuigen op Taxi Expo

Urban Mobility Solutions (UMS) ontwerpt en produceert diverse lichtgewicht en volledig elektrisch aangedreven composietvoertuigen die op klantwens kunnen worden ingericht voor personenvervoer. Het bedrijf is op Taxi Expo 2020 aanwezig met de snelladers waarmee die voertuigen efficiënt opgeladen kunnen worden.

De samenleving is hard op weg om vanaf 2030 klimaatneutraal en circulair te zijn. Rijkswaterstaat en de waterschappen hebben als doel gesteld om in 2030 uitstootvrij te zijn. Als gevolg van het groeiend besef van de invloed van CO2 en NOx-uitstoot op de directe leefomgeving en het milieu in het algemeen, groeit ook de vraag naar duurzaam en economisch vervoer. De meeste oplossingen die nu commercieel beschikbaar zijn voor goederenvervoer, zijn niet ontworpen als elektrisch voertuig. Het zijn doorgaans reguliere voertuigen met verbrandingsmotor die later zijn omgebouwd voor gebruik met een elektrische aandrijving.

Door gebruik te maken van een niet voor elektrische aandrijving ontworpen voertuig, soms zelfs met gebruik van de voor verbrandingsmotor ontwikkelde versnellingsbak, worden de elektromotoren niet optimaal benut en gaan meerdere voordelen van elektrisch rijden verloren. Ook zijn er nog regelmatig voertuigen te vinden die rechtstreeks lijken af te stammen van de electrotrekkers en golfkarretjes van weleer. De wens van stil en elektrisch aangedreven vervoer gaat hier ten koste van een ergonomisch verantwoorde werkplek voor de bestuurder en de robuustheid, levensduur en praktische bruikbaarheid van het voertuig.

Lichte en duurzame oplossing

Urban Mobility Solutions (UMS) ontwerpt en produceert drie soorten lichtgewicht composietvoertuigen die op klantwens kunnen worden ingericht voor personen- of goederenvervoer. Ze worden gekenmerkt door hun constructie van lichtgewicht composietmateriaal in combinatie met een 100 procent elektrische aandrijflijn. Daardoor vormen de voertuigen een lichte, maar vooral duurzame oplossing. De composietstructuur heeft een roestvrije constructie en resulteert in aanzienlijke gewichtsbesparing ten opzichte van een traditioneel gebouwd voertuig, en daarmee tot veel gunstiger verbruik en en een grotere actieradius.

De Mission en Vision – beschikbaar als passagiersbus of bestelwagen – zijn op vele manieren inzetbaar in het openbaar vervoer of de transportsector. De Mission biedt plaats aan 16 + 1 personen en de Vision aan 8 + 1 personen. De Zolution is perfect voor last-mile en binnenstedelijk vrachtvervoer. Het voertuig kan als open of gesloten trailer gemaakt worden en heeft een achteruitkijkcamera. De gesloten trailer heeft een capaciteit van 1000 kg / 18m³.

Bij een aanbod aan elektrische voertuigen hoort vanzelfsprekend ook de bijbehorende laadapparatuur. UMS biedt DC snel-laders (40kW) met een CCS2 of CHAdeMO aansluiting, of een combinatie van beide type aansluitingen. Met deze laders is het mogelijk (afhankelijk van batterijcapaciteit) een voertuig in veertig minuten van 10 naar 80 procent te laden.

Over UMS

Urban Mobility Systems (UMS) is een dynamisch en snelgroeiend bedrijf dat praktische oplossingen biedt voor volledig elektrisch transport van personen en goederen. Het managementteam en de kern van het bedrijf bestaan uit ervaren specialisten met uitgebreide kennis van en ervaring in de sectoren automobiel, transport en energie. Vanuit de specialismen in het managementteam, onder meer op de gebieden van openbaar vervoer, vrachtverkeer, batterijtechnologie en aandrijflijnen, is UMS uitgegroeid tot gerespecteerd partner van OEM’s, bouwondernemingen en vlooteigenaren.

De kernactiviteit is Clean-Tech Engineering, waarbij oplossingen worden bieden voor een breed scala aan transportvraagstukken, zoals het ontwikkelen van BEV’s voor personen- en goederenvervoer. Maar ook de elektrificatie van industriële voertuigen op projectbasis (R&D) en range-extenders door middel van waterstof in EV-projecten staan op het programma.

Off-grid energieopslag

Deze oplossingen dragen bij tot schoon en stil vervoer en bredere inzetbaarheid van bestaande en nieuwe vervoersoplossingen, gecombineerd met het verdwijnen van schadelijke emissies. UMS levert een bijdrage aan de versnelling van de energietransitie door hoge kwaliteit en economisch haalbare oplossingen te leveren en daarnaast betrouwbaar en schaalbaar te zijn. We maken dit mogelijk zonder de veiligheid en kwaliteit uit het oog te verliezen. UMS is gecertificeerd voor NEN-EN-ISO 9001:2015, NEN-ISO 6469-3 en IEC 61557-8. ook staat de UMS Zolution op de positieve Milieulijst 2020, waarmee dit voertuig in aanmerking komt voor MIA en Vamil.

Meer weten over de lichte en duurzame voertuigen van UMS? Kom dan naar Taxi Expo 2020, op donderdag 8 oktober in Expo Houten. Deelname is in de meeste gevallen gratis en er wordt met diverse maatregelen voor een veilig en verantwoord bezoek gezorgd. 

Meer nieuws

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt. MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de… Lees verder ›

Dit zijn de workshops op Taxi Expo ’21

Zoals altijd staan er ook dit jaar de hele dag interessante en leerzame workshops op het programma van Taxi Expo. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van arbeidsrecht tot nieuwe… Lees verder ›

Elektrische lagevloerbussen Tribus maken debuut op Taxi Expo

Taxi Expo ’21 staat voor Tribus in het teken van een bijzondere productlancering. Op donderdag 16 september wordt namelijk de e-Civitas lijn geïntroduceerd. In Expo Houten zijn alle twee de elektrische lagevloersbussen te bezichtigen. De productlijn bestaat uit twee elektrische lagevloerbussen, waarvan één in het M1 segment tot 8 personen en één in het M2… Lees verder ›