Acaro stelt data beschikbaar voor opdrachtgevers binnen doelgroepenvervoer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatie Prijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Acaro is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Lars Winters, algemeen directeur van Partners in Mobiliteit, legt in een interview uit wat Acaro-platform inhoudt en waarom jij op hun zou moeten stemmen.

Wat ging er door je heen toen je te horen kreeg dat je genomineerd was?

“We zijn heel erg blij met de nominatie. Het voelt als een stukje waardering. Wij proberen onze klanten, dat zijn de opdrachtgevers van het doelgroepenvervoer zoals gemeenten, zo goed mogelijk te adviseren en bij te staan. Hoe ziet het vervoer er nu uit en hoe zou het er moeten uitzien in de toekomst? Om ze daarop voor te bereiden hebben we Acaro ontwikkeld. Het is fijn dat het erkend en herkend wordt.”

Kan je uitleggen wat Acaro-platform precies inhoudt?

“Acaro-platform is een tool waarmee opdrachtgevers data die rondgaat in het doelgroepenvervoer kunnen ontsluiten. Wij verzamelen alle data en maken deze beschikbaar. Opdrachtgevers kunnen dan zelf beslissen hoe ze die data benutten. De data zit nu vooral in de systemen van de vervoerders. Opdrachtgevers hebben daar slechts beperkte toegang tot. Wij draaien die rollen eigenlijk om. Wij zorgen ervoor dat de opdrachtgever altijd een real-time inzage heeft in de data die rondgaat in het systeem. Vervolgens kan de opdrachtgever zelf besluiten hoe deze informatie benut wordt. Hierdoor ben je als opdrachtgever veel meer in controle. Dat is waarom wij Acaro-platform hebben gebouwd.”

Aan wat voor soort data moeten we denken?

“Dat hangt af van de vraag of je het over vraagafhankelijk vervoer of routegebonden vervoer hebt. Als je het over vraagafhankelijk vervoer hebt, dan gaat het over data omtrent het boeken van een rit. Je ziet precies hoe een rit geboekt is, welk voertuig er rijdt, voor hoe laat een rit geboekt is, wanneer en waar iemand instapt, wanneer en waar iemand uitstapt, etc. Het gaat over allerlei data omtrent stiptheid, afrekenen en de duurzaamheid van het vervoer. Dat soort zaken zijn allemaal real-time te monitoren.”

Waarom is dat zo belangrijk?

“Op deze manier worden de reizigers veel nadrukkelijker betrokken. Je kan ze real-time inzage geven in hun vervoer. Er zijn natuurlijk vervoerders die dat ook al aanbieden door middel van een eigen app, maar dan loop je er weer tegenaan dat je daarvoor afhankelijk bent van de vervoerder. Die reiziger is echter veel meer klant van de gemeente, dan klant van de vervoerder. Je kan dus als opdrachtgever jouw reizigers veel beter bedienen als je op de voorste rij zit qua data. Daarnaast kan je ook veel gerichter beleid ontwikkelen als opdrachtgever, als je zicht hebt op de praktijk. Ik zie dat veel opdrachtgevers die ambitie wel hebben, maar vaak de data niet hebben om te beoordelen waar de kansen en mogelijkheden liggen. Acaro kan daarbij helpen.”

Waarom moeten de mensen op jullie stemmen?

Als je het bekijkt vanuit het oogpunt van opdrachtgevers binnen het doelgroepenvervoer, dan denk ik dat Acaro dé innovatie is. Stem allemaal op Acaro, want daar wordt het vervoer beter van.”

U kunt hier uw stem uitbrengen op een van de vijf genomineerden voor de Taxi Innovatie Prijs. Wilt u ook aanwezig zijn bij Taxi Expo ’22? Dat kan! U kunt zich hier registreren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

morenews

GOED Arbeidsmarkt Intermediair: ‘Wij zijn er voor bedrijven die taxichauffeurs zoeken én voor mensen die graag taxichauffeur willen worden’

Door een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, hebben veel vervoerders moeite om personeel te vinden. Dat stelt GOED Arbeidsmarkt Intermediair. Volgens de dienstverlener staan teveel doelgroepen echter nog steeds, onnodig, aan de kant. Met twee opnieuw vormgegeven websites hoopt de dienstverlener deze doelgroepen te bereiken. “Wij zijn er voor de mensen die taxichauffeur willen worden.” Hoewel… Lees verder ›

Traksi aanwezig op Taxi Expo ’22: “Ben jij al Traksi?”

Over iets minder dan drie weken vindt Taxi Expo ’22 plaats. Op 6 oktober komen in Houten alle partijen binnen de taxibranche bij elkaar. Er is dan ook veel te beleven. Zo is er een congres, inspirerende workshops en een vakbeurs. TRAKSI is een van de exposanten die op de beursvloer te vinden is. Tijdens een… Lees verder ›

Taxicoöperatie Grid neemt het op voor de kleine zelfstandige taxiondernemer

Tijdens Taxi Expo ’22 vindt ook de uitreiking van de Taxi Innovatieprijs plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te blijven innoveren. Taxicoöperatie Grid is een van de vijf genomineerden die kans maakt op deze felbegeerde prijs. Eigenaren Dave Theunissen en Ad van Tulder leggen in een uitgebreid interview uit wat Grid inhoudt… Lees verder ›