Expo Houten

Opel toont nieuwe Vivaro en Movano op Taxi Expo

Opel pakt flink uit op Taxi Expo, dat plaatsvindt op donderdag 12 oktober in Expo Houten. De nieuwe Vivaro Tourer, door Opel zelf een ‘rijdende businesslounge’ genoemd, beleeft op de beurs zijn Nederlandse primeur. Tevens wordt de Opel Movano rolstoelbus getoond, welke samen met Tribus werd ontwikkeld.

De Vivaro Tourer is een veelzijdige shuttlebus voor business- en VIP-vervoer die comfort hoog in het vaandel heeft staan. Op de tweede zitrij heeft het voertuig twee 360 graden draaibare stoelen, op rails gemonteerd en daardoor ook in de lengterichting verplaatsbaar. Dit biedt de mogelijkheid om de ruimte achterin snel om te turnen in een mobiele vergaderruimte. Twee USB-poorten en een 220 volt stopcontact dragen daar nog aan bij. De LED-verlichting, klimaatregeling voorin en airconditioning achterin zorgen ervoor dat de rit altijd aangenaam verloopt, terwijl donker getinte ruiten de inzittenden achterin van privacy voorzien.

Alternatieve routes

Voor de passagiers is dus aan alles gedacht, maar dat geldt ook voor de bestuurder. De bestuurdersstoel is in hoogte verstelbaar en voorzien van een instelbare lendensteun. Het stuur is met leer bekleed en moderne assistentiesystemen als de Rear Park Assist maken rijden relaxter en veiliger. Optioneel is er een achteruitrijcamera mogelijk. Verlichting en ruitenwissers schakelen automatisch aan en uit. Verder is de Vivaro Tourer voorzien van statische bochtverlichting, mistlampen voor en LED-dagrijverlichting.

Het voertuig is standaard voorzien van het navigatiesysteem Navi 80 IntelliLink met actuele verkeersinformatie. Bij files reikt dit systeem alternatieve routes aan. Het voertuig valt op door de in carrosseriekleur gespoten bumpers en exclusieve details, zoals de zwart glanzende lak op de deurhendels en de spiegelkappen. 17-inch lichtmetalen wielen in ‘Diamond Cut’ zijn eveneens exclusief voor de Vivaro Tourer. Lederen bekleding is standaard en het exclusieve Irmscher Style Pack is optioneel verkrijgbaar.

Flexibele stoelen

De Opel Movano is bij uitstek geschikt om te worden omgebouwd tot rolstoelbus, en dat is dan ook precies wat Tribus doet. De Movano L2 of L3 biedt ruimte aan zeven personen of vier rolstoelen, of aan een combinatie van beide. De comfortabele, flexibele stoelen worden gemonteerd op de M1-gecertificeerde TriflexPLUS-vloer, bestaande uit aluminium profielen. Deze vloer maakt het in- en uitnemen van de stoelen eenvoudig, waardoor bijna elke zitplaats/rolstoel- combinatie mogelijk is.

Door de vele opties is het mogelijk om het voertuig om te bouwen van taxibus voor rolstoelvervoer tot zeer luxe minibus. Optioneel zijn onder meer de gestoffeerde hemelbaan, de verlaagde instap met twee treden of elektrische uitschuiftrede en de elektrische dakventilator. Ook een warmwater- of standkachel, passagiersairco en rolstoelvastzetsystemen volgens ISO-10542 en Code VVR behoren tot de mogelijkheden. De Opel Movano Rolstoelbus is tijdens Taxi Expo 2017 te bezichtigen op de stand van Opel.

Deelnemen aan Taxi Expo

Taxi Expo 2017 vindt plaats op donderdag 12 oktober in Expo Houten. Deelnemers kunnen de verschillende stands bezoeken, verschillende workshops bijwonen en aanschuiven voor het netwerkdiner na afloop van de beurs. Taxi Expo vindt al binnen twee weken plaats en de workshops lopen snel vol, dus meld je nu aan voor deelname en geef meteen aan welke workshops jij wilt bijwonen.

Meer nieuws

‘Nieuw boekingsplatform helpt klanten weer de taxi in’

Korton Software wil graag de klanten en relaties weer eens zien op Taxi Expo en heeft bovendien allerlei ontwikkelingen te melden. WinTax en Korton Regie kregen flinke updates en het nieuwe boekingsplatform Traveller Connect moet helpen om de klanten weer de taxi in te krijgen. Korton Software ziet Taxi Expo 2020 als “een mooie gelegenheid… Lees verder ›

UMS toont snelladers voor elektrische voertuigen op Taxi Expo

Urban Mobility Solutions (UMS) ontwerpt en produceert diverse lichtgewicht en volledig elektrisch aangedreven composietvoertuigen die op klantwens kunnen worden ingericht voor personenvervoer. Het bedrijf is op Taxi Expo 2020 aanwezig met de snelladers waarmee die voertuigen efficiënt opgeladen kunnen worden. De samenleving is hard op weg om vanaf 2030 klimaatneutraal en circulair te zijn. Rijkswaterstaat… Lees verder ›

Mercedes-Benz presenteert elektrische eVito Tourer en EQV 300 op Taxi Expo 2020

Een emissievrij rijbereik van gemiddeld 360 elektrische kilometers en een flexibel in te richten interieur, met plaats voor maximaal negen passagiers en bagage. Dat zijn de troeven van de elektrische eVito Tourer en EQV 300 die Mercedes-Benz als alternatieven voor personenvervoer in en rondom de stad aan de Nederlandse taxibranche presenteert tijdens Taxi Expo 2020…. Lees verder ›